«Jeg tar deg hjem igjen Kathleen» historie og tekster

"I'll Take You Home Again, Kathleen" er kjent for å være en av de mest populære sangene i det tradisjonelle irske musikkballadrepertoaret, men som det viser seg var sangen ikke opprinnelig irsk. Det ble faktisk skrevet i 1875 av Thomas Paine Westendorf, en amerikaner av tysk avstamning, for sin kone, Jenny.

Sangen ble skrevet som et "respons" til (og dermed i en lignende stil som) sangen "Barney, Take Me Home Again", en populær sang fra tiden. Til tross for sin opprinnelse slo Westendorf en romantisk akkord i hjertene til noen irske musikkelskere med sin bruk av det populære irske feminine navnet "Kathleen" så vel som hans bruk av poetisk irsk (i mangel av et bedre begrep) språk, alt som beskriver de vemodig hjemmetankene som deles av så mange innvandrere, og sangen kom raskt inn på repertoaret til irske folkesangere på begge sider av Atlanterhavet, så vel som mange popsangere, inkludert Elvis Presley.

I dag er det en Public Domain-folkesang, og den er så sjelden at vi kjenner hele historien til disse sangene, så det er verdt å huske dem når vi kan.

Tekster for Jeg tar deg hjem igjen Kathleen

Jeg tar deg hjem igjen Kathleen over havet vilt og bredt
Til hvor hjertet ditt noen gang har vært siden du først var min kjære brud
Rosene har alle forlatt kinnet ditt, jeg har sett dem falme bort og dø
Stemmen din er trist når du snakker og tårer over dine kjærlige øyne.

Og jeg vil ta deg tilbake, Kathleen, dit hjertet ditt ikke vil føle smerte
Og når åkrene er friske og grønne, tar jeg deg hjem til deg Kathleen.

Jeg vet at du elsker meg, Kathleen kjære, hjertet ditt var alltid sant og sant
Jeg frykter alltid når du er i nærheten, at livet ikke er noe annet enn deg
Smilene som en gang du ga meg, ser jeg dem knapt nå
Selv om jeg ser mange, mange ganger, en mørkere skygge på pannen.

Og jeg vil ta deg tilbake, Kathleen, dit hjertet ditt ikke vil føle smerte
Og når åkrene er friske og grønne, tar jeg deg hjem til deg Kathleen.

Til det kjære hjemmet utenfor havet, skal Kathleen igjen komme tilbake
Og når dine gamle venner ønsker deg velkommen, vil ditt kjærlige hjerte slutte å lengte
Hvor ler den lille sølvstrømmen, ved siden av mors morsomme barneseng
Og lysere solstråler skinner, der blir all din sorg glemt.

Og jeg vil ta deg tilbake, Kathleen, dit hjertet ditt ikke vil føle smerte
Og når åkrene er friske og grønne, tar jeg deg hjem til deg Kathleen.

Bemerkelsesverdige innspilte versjoner

Her er noen populære favorittopptak av "I'll Take You Home Again, Kathleen". Følg lenkene for å prøve en MP3 og få muligheten til å kjøpe den.

  • Daniel O'Donnell - "I'll Take You Home Again Kathleen"
  • Cavan O'Connor - "I'll Take You Home Again Kathleen"
  • Bing Crosby - "I'll Take You Home Again Kathleen"
  • Elvis Presley - "I'll Take You Home Again Kathleen"