Et intervju med skuespilleren Scott Speedman på «Underworld»

Scott Speedman startet i filmer med den korte innspillingen, Can I Get a Witness, som ble vist på Toronto International Film Festival 1996. Født i London, men oppvokst i Toronto, ble Speedman oppmerksom på det amerikanske publikummet med sin rolle som Ben i TV-serien Felicity, overfor Keri Russell.

Underworld-regissør Len Wiseman hadde sett Speedman om Felicity, men det som solgte ham på Scott var hans holdning til prosjektet. "Scott tar alt i denne filmen på alvor og vil at den skal være så ekte som mulig," kommenterte Wiseman.

Jakten på av en klan varulver

Som den unge legen Michael Corvin i Underworld i 2003 ble Speedman jaktet av en klan varulver. Denne jakten vekker oppmerksomheten til vampyren Selene (Kate Beckinsale) som kommer Dr. Corvin til hjelp mens han prøver å oppdage akkurat hva det er med Corvin som gjør ham til et mål for varulvene.

Mens hans medisinske forskning ble utført på egen tid på et sykehus i Budapest, satte filmskaperne Speedman gjennom kurs for å få ham forberedt på action-sekvensene.

“Jeg kjemper som en jente, så jeg måtte. Det var gøy. Jeg var veldig krøllete for å gjøre de tingene, mer ledningstrening enn å treffe folk. Det var veldig gøy å bli trukket opp i luften og late som om du vet hva du gjør, ”spøkte Speedman og la til,” Jeg var ikke så dårlig. Jeg har noen arr på ryggen fra å bli dratt med. Det var en spiker i bakken en gang, og de dro meg i ledninger. Stuntgutta er så macho at jeg gikk og viste dem det, og de er som, 'Ja, hva som helst.' Du får ingen sympati. ”

Kate beckinsales vampyrkarakter Selene

Beckinsales karakter er dyktig med våpen, så skuespilleren gjennomgikk spesiell trening med våpen. Scotts karakter trenger ikke å ha den dyktigheten, så hans personlige mangel på pistolkunnskap fungerte til hans fordel. Hun forklarte,

“Jeg får bære en pistol en gang i filmen, og jeg visste ikke hva jeg gjorde, og det var passende. Jeg er kjæresten. Hver gang jeg får dette sjokkerte ansiktet mitt, og hun kaster meg til bakken. Jeg skriker av redsel. Da jeg så på det, var jeg som: 'Wow, hvor rart.' Jeg har det bra. Jeg er glad jeg ikke trengte å vite hva jeg gjorde med våpen. Det var lett for meg. ”

Utfordringen med et filmsett

Det kanskje vanskeligste for Speedman å gjøre var å sitte gjennom fem timer med varulvsmakeup. Han nevnte at det var en utfordring, og at settet var bekymret fordi han har en hyper personlighet. Når sminkeartistene er på jobb, har de en tendens til å snakke med skuespillerne mens de støper dem og utfører kunstneriet. Speedman utdyper: "Hvis du beveger deg, blir de litt nervøse. Jeg var ganske fascinert [av] å se på dem."

Speedman likte tiden på settet så mye at han kom tilbake til oppfølgeren fra 2006, Underworld: Evolution. Han sa at de vanskeligste typene skuespill var hans favorittdeler, fra sminke til store kampsekvenser. Disse scenene var morsomme, men utfordrende for ham. Han forklarte: "Jeg har aldri gjort noe slikt, og jeg trodde ikke jeg ville gjort det med mindre det var bra. Det tok meg lang tid å hvile og komme meg over det." Speedman nevnte også at arbeidet kan være slitsomt, og han kan bli obsessiv, men det motiverer ham likevel til å jobbe hardt for å gjøre jobben bra.