Urban legende om $ 250 neiman marcus cookie oppskrift

Sirkulerer via e-post og sosiale medier siden slutten av 1990-tallet, her er den "sanne" historien om den beryktede $ 250 informasjonskapseloppskriften fra Neiman Marcus (eller, i en annen versjon, Mrs. Fields) - i virkeligheten, en tiår gammel historie holdt i live av den evige hevnens ånd.

Beskrivelse: Vandrehistorie

Sirkulerer siden: 1996 (denne versjonen)

Status: Falsk

Eksempel

E-posttekst, november 1997:

FWD: Gratis Neiman-Marcus Cookie Oppskrift Dette er en sann historie ... Vennligst send det til alle som du kan .... Du må lese den for å tro det .... Datteren min og jeg hadde akkurat avsluttet en salat på Neiman-Marcus Cafe i Dallas og bestemte oss for å ta en liten dessert. Fordi vi begge er slike cookie-elskere, bestemte vi oss for å prøve "Neiman-Marcus Cookie". Det var så utmerket at jeg spurte om de ville gi meg oppskriften, og servitrisen sa med en liten rynke "Jeg er redd ikke." Vel, "sa jeg," vil du la meg kjøpe oppskriften? "Med et søtt smil sa hun JA". Jeg spurte hvor mye og hun svarte: "Bare to femti, det er veldig mye!" Jeg sa med godkjenning, "bare legg det til i fanen min" .. Tretti dager senere mottok jeg VISA-uttalelsen fra Neiman-Marcus, og det var $ 285.00. Jeg så igjen og husket at jeg bare hadde brukt $ 9.95 for to salater og ca $ 20.00 for et skjerf. Da jeg kikket i bunnen av uttalelsen, sto det: "Cookie Oppskrift - $ 250.00". Det er opprørende !!! Jeg ringte Neimans regnskapsavdeling. og fortalte dem at servitrisen sa at det var "to-femti", som tydeligvis ikke betyr "to hundre og femti dollar" med noen MULIG tolkning av uttrykket. Neiman-Marcus nektet å rokke seg .. De ville ikke refundere pengene mine, for ifølge dem er det ikke servitrisen vårt som det servitrisen sa til deg. Du har allerede sett oppskriften - vi vil absolutt ikke tilbakebetale pengene dine på dette tidspunktet. "Jeg forklarte henne straffeloven som regulerer svindel i Texas. Jeg truet med å henvise dem til Better Business Bureau og Statens justisminister for bedrageri. Jeg fikk i utgangspunktet beskjed om: "Gjør hva du vil, vi gir deg ikke noe, og vi refunderer ikke pengene dine." Jeg ventet et øyeblikk og tenkte på hvordan jeg kunne bli jevn, eller til og med prøve å få tilbake pengene mine. Jeg sa bare, "Ok, folkens har $ 250.00, og nå skal jeg ha det morsomt $ 250.00." Jeg fortalte henne at jeg skulle sørge for at hver cookie-elsker i USA med en e-postkonto har en $ 250.00 cookieoppskrift fra Neiman-Marcus ... gratis..Hun svarte, "Jeg skulle ønske du ikke ville gjøre dette" Jeg sa, "Vel du burde ha tenkt på det før du rev ​​meg av", og smalt ned telefonen på henne .. Så, her er det !!! Vær så snill, vær så snill å gi den videre til alle du kan tenke deg. Jeg betalte $ 250.00 dollar for dette ... Jeg vil ikke at Neiman-Marcus noen gang skal få enda en krone av denne oppskriften .... (Oppskriften kan være halvert): 2 kopper smør 4 kopp mel 2 ts. natron 2 kopper granulert sukker 2 kopper brunt sukker 5 kopper blandet havregryn (mål havregryn og bland i blanderen til et fint pulver) 24 oz. sjokoladeflis 1 ts. salt 1 8 oz. Hershey bar (revet) 4 egg 2 ts. bakepulver 3 kopper hakkede nøtter (ditt valg) 2 ts. vanilje Krem smøret og begge sukkerarter. Tilsett egg og vanilje; bland sammen med mel, havregryn, salt, bakepulver og brus. Tilsett sjokoladeflis, Hershey-bar og nøtter. Rull til kuler og legg to centimeter fra hverandre på et kjeksark..Bake i 10 minutter på 375 grader. Lag 112 informasjonskapsler .. Ha det gøy!!! Dette er ikke en vits - dette er en sann historie ... Kjør gratis borgere !!!! Dette er ikke noe dumt kjedebrev heller .. gi det videre.. hvis du ikke gjør det, vil du ikke dø eller bli dumpet .. du vil bare gjøre verden urettferdig ... Thanx ...

Analyse

De fleste mennesker som har vært på internett i lengre tid, er sannsynligvis inured til denne "sanne historien", generelt kjent som "The $ 250 Cookie Oppskrift" og for øyeblikket tilknyttet Neiman Marcus-selskapet, men nøyaktig den samme fortellingen var banen til cookie diva Mrs. Fields gjennom hele 1980-tallet.

I tilfelle du er blant de krympende få som ikke har funnet ut av det ennå, er det egentlig ikke en sann historie. Det er en klassisk urbane legende som folklorist har sporet så langt tilbake som 1948, da den latterlig dyre oppskriften ga en rød fløyel fudge kake servert på Waldorf Astoria Hotel (pris for oppskriften på den tiden: $ 25).

Den nyere, justerte inflasjonen (e-post reprodusert ovenfor) fortsetter å gjøre online-rundene, og populariteten viser få tegn til å avta til tross for gjentatte ubeskyttelse de siste tiårene. Historien berører tydelig en emosjonell akkord. For å omskrive det eldgamle ordtaket på Klingon, "Hevn er en rett best servert varm ut av ovnen."

Når det gjelder oppskriften i seg selv, har vi ikke prøvd informasjonskapslene, men av de fleste kontoer gir det forbannede gode (og mange av dem). Ingen vet hvis kjøkken det kom fra, men vi vet at det ikke var Neiman Marcus-selskapet, hvis restauranter ikke en gang solgte sjokoladekakekaker da denne legenden begynte å sirkulere. Neiman Marcus-kokker opprettet en sjokoladekjeksoppskrift etter det, som selskapet nå distribuerer gratis på nettstedet som en motgift, hvis du vil, til denne ærekrenkende urbane legenden. God appetitt!

Kilder og videre lesing

Få den virkelige Neiman Marcus Cookie-oppskriften

Dallas Morning News, 30. september 2008