Sukkervann i bensintanken urban legend

Internet urban legend advarer om et kriminelt knep for å deaktivere kvinnebiler ved å helle sukkervann i bensintankene. Fungerer dette trikset virkelig?

  • Beskrivelse: Vandrehistorie
  • Sirkulerer siden: 2005 (denne versjonen)
  • Status: Tvilsomme (se detaljer nedenfor)

Eksempel

E-post bidro 14. oktober 2005:

Emne: Advarsel .... vær våken!
Trodde dette kan være verdt å videreføre.
Emne: FW: Advarsel .... vær våken! Mål i Olathe.
Jeg ville bare fortelle dere alle om noe som skjedde med meg i dag på Target-parkeringsplassen. Vær oppmerksom på dette og la alle du kjenner, så dette ikke skjer med noen andre. Jeg var på Target i dag for å returnere noe som bare tok et par minutter. da jeg dro inn på parkeringsplassen, trakk en mann i en bil et par plasser ned fra meg. han begynte å gå inn i butikken omtrent samtidig som jeg gjorde, snudde seg så tilbake og gikk tilbake til bilen sin. Jeg gikk inn i Target returnerte varene mine og gikk ut igjen for å komme inn i bilen min. da jeg gikk ut, gikk han bort fra bilen min med en liten bensinkanne. Jeg la merke til at det var væske på siden av bilen min og en sølepytt ved siden av. Jeg gikk inn i bilen min, ikke sikker på hva som skjedde, skrev ned lisensskiltet hans og gikk. Han fulgte meg ut av parkeringsplassen og inn på 169. Jeg var bare i stand til å kjøre omtrent en halv kilometer, og bilen min begynte å oppføre seg morsom. Det døde av meg mens jeg kjørte, og jeg var i stand til å trekke meg inn i en forretningsvirksomhet langs motorveien. Jeg satt bare i bilen min og ringte politiet. Mannen kjørte forbi tre ganger mens jeg ventet. Politiet som kom tok en rapport og sa at han hadde hellet sukkervann i bensintanken min, og det var det som fikk bilen til å gå i stå. Det var en fin måte å få en kvinne til å bli strandet på gatene. Heldigvis for meg klarte jeg å stoppe der det var folk rundt. Politiet vet hvor bilen kom fra og jobber med dette nå. Ikke sikker på hva som vil skje, men bilen min kjører nå ikke i butikken, men den kunne vært mye verre for meg. Bare vær oppmerksom på at dette skjer, og vær alltid oppmerksom på omgivelsene dine. Det skremte meg absolutt, og jeg er takknemlig for at ingenting annet skjedde.

Analyse

Selv om det ikke er 100 prosent utenfor mulighetsområdet, virker hendelsen beskrevet ovenfor usannsynlig å ha skjedd med tanke på den tilfeldige karakteren til det involverte knepet.

Å sette sukker eller vann i bensintanken til et kjøretøy kan faktisk føre til at motoren går i stå — sukker, fordi granulatene ikke løses opp i bensin og kan tette drivstoffilteret; vann, fordi det avbryter forbrenningen — men ingen av metodene vil gi et forutsigbart tidsfeil på motoren. Avhengig av mengden av det fremmede stoffet som er introdusert, kan det ta minutter, timer eller til og med dager for boden å oppstå, hvis den oppstår i det hele tatt.

Det samme gjelder hvis det fremmede stoffet var en blanding av sukker og vann. Oppløst i vann, vil sukkerets effekt være ubetydelig, så det er egentlig ikke annerledes enn å helle vanlig H2O i bensintanken.

Poenget er at den onde som planlegger å bruke denne metoden for å veie offeret sitt på et beleilig bortgjemt sted, overlater veldig mye til tilfeldighetene, og mer sannsynlig enn ikke vil mislykkes. Noe som gjør det lite sannsynlig at et slikt knep ofte blir brukt.

Fra Kansas til Texas til North Carolina

Det kan derfor virke rart å finne e-postrapporter om hendelser som samsvarer med den eksakte beskrivelsen som skjer på Target Store-parkeringsplasser overalt fra Kansas til Texas til North Carolina. Men det er ikke så rart når du tenker på at denne videresendte meldingen har sirkulert kontinuerlig siden 2005, og som påløper "nyttige" biter av feilinformasjon underveis. I denne forbindelse oppfyller teksten den klassiske definisjonen av hva folklorister kaller en "vandrende legende", med enkeltpersoner som reviderer spesifikke detaljer for å lokalisere historien før de videreformidles.

Samtidig har historien inspirert skeptisk nyhetsdekning i noen byer basert på avslag fra lokalt politi. "Det skjer ikke i Hickory," sa politikaptein Clyde Deal til Hickory, NC Daily Record etter at e-posten dukket opp der i mars 2007. "Så vidt vi kan fortelle, skjer det ingen steder i det vestlige North Carolina." Assisterende politimester Mike Samp fra Mishawaka, Indiana, ga et lignende svar til South Bend Tribune: "Vi undersøkte det og kunne ikke finne noen politirapport, noe som ganske naturlig gjorde oss mistenkelige." Politiet i Wheeling, Ohio avviste det ganske enkelt som en bløff.

Nok en tett samtale

Ved å sile gjennom e-postarkiver, oppdaget vi en variant av denne historien fra november 2002 der en gjerningsmann som deaktiverer en kvinnes bil med sukkervann, blir fanget av politiet og funnet å ha en rekke kidnappingsredskaper skjult i sin varebil.

Denne alternative versjonen har en generell likhet med den vi allerede har sett, men minner også om "The Knife in the Briefcase", en urbane legende som sirkulerer online siden slutten av 90-tallet hvor en kvinne overlever et nært anrop i en shopping kjøpesenter parkeringsplass med en "god samaritan" som viser seg å pakke kniv, teip og kloroform.

E-post bidro 11. november 2002:

Fw: DENNE VARSLINGEN KAN LAGRE LIVET DITT !!!!!!!!!!
Jeg ønsket å dele en sann historie med dere alle. Jeg hørte om dette i forrige uke og fant ut at det virkelig er sant. Dette skjedde med Cathy Conaways søster, som bor i Nord-Guyton. Hun dro til Wal-Mart i Pooler klokka 11 en natt for 00-1 uker siden. (Jeg er sikker på at dette er kjent for mange av oss.) Da hun parkerte bilen, sto det en varebil som sto rett ved siden av henne. Hun hørte støy fra innsiden, men så ingen i den. (tenkte ikke så mye på det da)
Rundt klokka 1 dro hun og la merke til at varebilen nå sto parkert foran bilen hennes. Hun ble litt nervøs (den magefølelsen) og gikk inn igjen og spurte om en sikkerhetsvakt kunne få henne ut. Da de lastet bilen hennes, dro varebilen ut og gikk. Da hun kom på veien, la hun merke til den samme varebilen bak seg. Hun gikk en liten vei (mellom Pooler og Faulkville) og bilen hennes begynte å spytte og sputte. På dette tidspunktet var hun veldig redd og ringte 911 fra mobiltelefonen sin. Da hun trakk seg, var politiet der, og varebilen gikk forbi.
Mens han snakket med politiet, hadde varebilen snudd og gått tilbake. Hun påpekte det og politiet gikk etter det. Mannen inne ble arrestert og ført til fengsel, men ble løslatt på en obligasjon på $ 700. I varebilen hans fant de: HENNES gasshette, en pistol, jaktkniv, teip, tau, en liter krukke sukkervann og to par dameundertøy !!!!!!!!!! Etter at kjøretøyet hennes ble sjekket ut for problemet, ble det bestemt at sukker og vann ble helt i bensintanken hennes.
De har funnet mannen, og han er tilbake i fengsel. Han er fra Walterboro, SC. ​​Jeg trodde jeg ville dele dette med deg siden julehandelen er like foran. Vær oppmerksom på omgivelsene dine uansett hvor du reiser. Når det gjelder meg, får jeg et LÅSENDE gasslokk. De selger dem (hvor annet enn) Wal-Mart. Uansett er bunnlinjen: VÆR FORSIKTIG !!!!!!!!!!!!!!!!
Husker du damen som forsvant fra Rincon for flere måneder siden? De fant bilen hennes, tror jeg på Freds parkeringsplass, men har fortsatt ikke funnet henne. Får deg til å lure, ikke sant ??????


Forsiktighetshistorier er ment å instruere, og i vag forstand kan disse eksemplene være oppbyggende selv om de er falske, fordi de minner potensielle ofre for kriminalitet om å legge merke til omgivelsene og være forsiktige med fremmede fremgang når de er alene. Men de vil også villede, avlede oppmerksomheten mot fiktive scenarier og skape et klima av frykt. Husker du fabelen til gutten som gråt ulv? Folk vil bare bli lurt så mange ganger før de bare slutter å lytte, og det beseirer formålet.

Kilder

  • 'Jeg putter sukker i mannens bensintank ...' Car Talk
  • Don't Panic, utbredt e-postadvarsel Kvinner bare en prank. Hickory Record (North Carolina).
  • Another Urban Legend Gets Debunked. South Bend Tribune, 10. mars 2007.
  • Hoax-e-post rettet mot kvinner. WTOV-TV News, 28. februar 2007.
  • Hva om jeg legger sukker i en persons bensintank? Hvordan ting fungerer.