Gjennomgang: Gillette Fusion5 Proglide barberhøvel

Riktignok er jeg en vane. For mange menn er barberhøvelen din et av dine mest pålitelige verktøy, og når du finner din hellige gral, holder du deg til den. Gillette Mach3 Turbo Razor ($ 9) gjør det bare for meg, så hvorfor rote med en god ting? Imidlertid var jeg villig til å prøve Gillette Fusion5 ProGlide Power Razor bare fordi fem kniver må være bedre enn tre, ikke sant? For å være ærlig virker det ofte for mye å legge en barberhøvel med ekstra kniver. Slik gikk det.

Gilette fusion5 vs. mach3

Fusion5 er sparket opp noen hakk fra Mach3. Førstnevnte har fem kniver og har en presisjonstrimmer på baksiden. Gillette hevder at det gir en nærmere og mer behagelig barbering fordi bladene er plassert tettere på hverandre for å redusere trykket.

Når det gjelder størrelse og vekt, føles Fusion5 mer behagelig i hånden min, og det ekstra bladet på baksiden av patronen gjør det lettere å trimme kinnskjegg og barbere under nesen. Mitt største grep om Mach3 er at hodet er for stort for presisjonsarbeid og manøvrering i trange rom. Gillette fikser dette med Fusion5.

Barberingsresultater

Jeg la ikke merke til en signifikant forskjell mellom nærheten til barberingen min og Fusion5 sammenlignet med Mach3. Faktisk var ikke barbering like glatt med Fusion5; Jeg følte at den trakk seg i huden og etterlot ansiktet litt irritert. Jeg tror dette er fra å ha to ekstra blader som drar over huden min - det er som å gå over samme sted for mange ganger.

For meg personlig gir Mach3 en mer behagelig barbering, men Fusion5 har noen tydelige fordeler i forhold til forgjengeren.

Er kraft nødvendig?

Fra et designperspektiv følte jeg at Fusion5s mikropulser var sterkere enn Mach3s, slik at den tidligere glir lettere over ansiktet. For de som vanligvis bruker barberhøveler som ikke er drevet, er kraft virkelig ikke en gimmick. De høyfrekvente vibrasjonene reduserer barberhøyden og gjør barberingen lettere. Indikatorlampen for lavt batteri og automatisk avstenging er også fine detaljer på Fusion5.

Den nederste linjen

Jeg vil sannsynligvis holde meg til Mach3-maskinen min fordi den virkelig gjør jobben for meg uten de ekstra bladene. Men jeg vil fortsatt anbefale Fusion5, da det også gir en nær, behagelig barbering. Er flere blader bedre? Ikke nødvendigvis. Hvis du er en Mach3-fan som meg, merker du kanskje ikke mye av en forskjell mellom barberingskvaliteten, men Fusion5 har kanten når det gjelder design.

Uansett hvilken barberhøvel du bruker, må du bare bruke riktig barberingsteknikk. Med en hvilken som helst barberhøvel er en lett hånd den beste tilnærmingen. Få deg en flott naturlig barberkrem som Pacific Shaving Company Caffeinated Shave Cream ($ 9) - disse får stadig større popularitet ettersom flere skyr bort fra å smøre på kjemikalier. Hvis du skal oppgradere barberhøvelen din, kan du like godt gjøre det samme med hudpleie.