Hva du skal gjøre hvis ektefellen din truer med skilsmisse for ofte

Mannen til Megan har brukt år på å true skilsmisse hver gang han blir opprørt. Hun har endelig fått nok og bestemte seg for å søke om skilsmisse selv. Nå som hun har det, er mannen hennes i mottakersiden av noe han ikke egentlig ønsket. Hva skal hun gjøre nå som mannen hennes har blitt den ultimate hyggelige fyren i et forsøk på å redde ekteskapet hans?

Leserspørsmål:

Når mannen min blir sint på meg, truer han med en skilsmisse. Han har gjort dette i mange år, og jeg har levd med frykten for at han en dag skulle forlate meg. For eksempel fortalte han meg ikke om en viktig firmamiddag før 3 timer før middagen. Jeg var mildt sagt opprørt og fortalte ham at det var uakseptabelt for ham å ikke gi meg mer varsel.

Den neste tingen jeg visste at han hadde sprengt, mistet roen og truet med å reise og begjære skilsmisse. Ifølge ham er jeg den urimelige med forventninger som er for høye. Han sier ting som, "Jeg jobber lange dager, det kan ikke forventes at jeg husker hver eneste lille ting."

Jeg beklager, men når det påvirker meg negativt, forventer jeg at han husker det.

Endelig er jeg ferdig med å være redd for at han drar og innser at jeg vil ut av dette ekteskapet. Nå som jeg har startet en skilsmisse, er fyren som truet med skilsmisse så ofte, veldig hyggelig. Han kjøper roser til meg, gråter og ber meg om ikke å dra. Han har gjort dette før, og når jeg ombestemmer meg, går ting tilbake til slik de pleide å være, han ble forbanna og ropte på meg at han vil skille seg.

Jeg planlegger å gå videre med skilsmissen, men jeg kan ikke unngå å lure på hvorfor noen gråter skilsmisse så ofte hvis det ikke er det de virkelig vil ha.

Megan

Hva du skal gjøre når ektefellen din stadig truer skilsmisse:

Megan, som holder et ekteskap sammen, tar litt kunnskap om hvordan de skal håndtere ekteskapelige problemer når de oppstår. Det tar forholdskompetanse og jeg er redd ikke alle er utstyrt med ferdighetene som trengs for å løse forholdsproblemer.

Det høres ut som mannen din mener at det å løse det problemet han ser på som et problem i forholdet, vil true med å ta kjærligheten fra deg. Og mer enn sannsynlig ser han på deg som problemet og er ikke villig til eller i stand til å ta ansvar for enhver rolle han måtte spille.

Å true med å ta lekene dine og gå hjem (skilsmisse) er en infantil måte å håndtere en voksen situasjon på. Han ser på seg selv som et offer og prøver å manipulere deg til å gi deg det han føler er hans behov, når han truer med å dra. Når han skal være villig til å gi inn i det som er best for ekteskapet og hans forhold til deg.

Han vet lite om hvordan han skal inngå kompromisser!

Vær forsiktig med hva du ber om:

Da jeg leste spørsmålet ditt, tenkte jeg på det gamle ordtaket, "vær forsiktig med hva du ber om." Det ser ut til at mannen din får akkurat det han har bedt om så mange ganger, men ikke egentlig vil.

Det er synd at han ikke lærte, et sted nede på linjen som truer med å holde kjærlighet ikke løser forholdsproblemer. Forhåpentligvis, hvis du går gjennom skilsmissen, vil det være en vekker for ham, og han vil ikke ta den samme holdningen til sitt neste forhold og ekteskap.

Jeg vil komme med et forslag. Du har bestemt at du ikke vil gå tilbake til status quo, at du går videre med skilsmissen. Men hva om din manns handlinger er ekte denne gangen? Hva om du søker om skilsmisse, er presset han trengte for å hjelpe ham til å innse at han trenger å gjøre endringer i måten han reagerer på ekteskapsproblemer?

Kanskje du kan fortsette med skilsmisseprosessen. For eksempel må du legge merke til felleskontoer, håndtere fordelingen av ekteskapelig eiendom og slikt. Mens du gjør dette, kan dere to leve hver for seg, og i løpet av denne tiden kan du kanskje se situasjonen med ham mer objektivt.

Hvis endringene han har gjort i hans oppførsel er ekte, vil de fortsette gjennom hele separasjonen og skilsmisse. Han kan virkelig ha sett feilen på hans måter, og å finne ut av dette kan spille en rolle for om du vil fullføre en skilsmisse eller ikke gi ekteskapet ditt en ny sjanse.

Hvis du til slutt bestemmer deg for å gi ekteskapet et nytt forsøk på å lage en liste over sunne forholdsevner, en liste som vil omfatte konstruktive måter å håndtere problemer i ekteskapet når de oppstår. Hvis han virkelig har forandret seg, vil han være mer enn villig til å leve etter grensene du setter og lære nye ferdigheter i forholdet.

Du vil finne en ekteskapsterapeut til stor nytte for både deg og mannen din. Han vil få muligheten til å lære nye ferdigheter, og du vil få muligheten til å lære å sette grenser og holde føttene for ilden når det gjelder å bruke bedre forhold i forholdet.

Hvis han går tilbake til sitt gamle triks med å bruke usunne måter å håndtere problemer på, kan du skille deg og gå videre til et nytt liv med en ny partner som er moden nok til å opprettholde et sunt ekteskap.

Lykke til!