10 av de beste beatles kjærlighetssangene

Sangene til den britiske rockegruppen The Beatles er kjent for sin vitalitet og variasjon, og dekker alle dagens sjangre fra popballader til hardrock til acid rock til indiske ragaer til grunnleggende rock'n'roll. De skrev noen forbløffende kjærlighetssanger også, og her er noen av de beste. Det er vanskelig å begrense en slik liste til et bestemt nummer, da det er så mange vakre Beatle-kjærlighetstekster. Det vil alltid være argumenter for hva som er inkludert og hva som er utelatt.

Etter bandets oppbrudd ga EMI / Capitol ut sitt eget utvalg, bare kalt Love Songs. Dette var et dobbelt LP-sett og har aldri senere blitt gitt ut på CD. Side One av albumet starter med den første sangen på listen vår:

1. "I går" Dette er utvilsomt den mest kjente av Paul McCartneys klassiske ballader. De beste linjene?

"Plutselig
Jeg er ikke halvparten av mannen jeg pleide å være
det henger en skygge over meg
Å, i går kom plutselig. Hvorfor hun måtte dra,
Jeg vet ikke, hun ville ikke si ... .. ”

McCartney skrev den alene og synger den alene, kun akkompagnert av sin egen akustiske gitar og en strykekvartett. Tekstene er sårende inderlige, fulle av sorg og anger. "I går" er den sentrale sangen om en kjærlighet som en gang var, men som ikke lenger er. Det var den første av solo forestillingene til Beatles; utgitt i 1965, har den blitt dekket av andre sangere godt over 2,000 ganger.

2. "Hvis jeg falt" er en interessant komposisjon om den til tider foreløpige og risikable naturen av å bli forelsket. Her er det komplikasjoner fordi sangeren (John Lennon) allerede er i et eksisterende forhold, og det må ta slutt hvis en annen skal begynne.

“Hvis jeg gir hjertet til deg
Jeg må være sikker helt fra starten
At du vil elske meg mer enn henne ... "

Sangen er fra 1964 og ble sannsynligvis skrevet av Lennon, selv om McCartney husker at han bidro til den. "If I Fell" er en todelt harmoni, med Lennon som synger den lave siden og McCartney den høye, og den kommer fra den britiske versjonen av albumet A Hard Day's Night. I USA dukket den opp på Something New.

3. "Jeg ønsker å holde hånden din." OK. Ja, det er enkelt - men å holde hender er der hvor det hele kan begynne, spesielt for tenåringer. En av de tidligste av Beatles-hitene, "I Want to Hold Your Hand", ble skrevet sammen av Lennon og McCartney, og helt fra toppen fanger den det uartikulære rush av første kjærlighet:

"Å ja jeg sier deg noe
Jeg tror du vil forstå
Når jeg sier at noe
Jeg ønsker å holde hånden din."

Det er sannsynligvis grunnen til at den i 1963 solgte i millioner over hele verden. Den har også en melodi som du bare ikke kan få ut av hodet.

4. "Og jeg elsker henne." Historien forteller at denne vakre balladen ble skrevet av Paul McCartney mens han bodde hjemme i London til sin daværende kjæreste, Jane Asher. Det er en sang som McCartney med rette er stolt av, spesielt linjene

“Lyse er stjernene som skinner /
Mørk er himmelen /
Jeg kjenner denne kjærligheten min /
Vil aldri dø."

Det er også en smart bruk av ord i tittelen. Å sette inn "Og" var kreativt, effektivt og annerledes. Må definitivt være høyt oppe på en hvilken som helst liste med flotte kjærlighetssanger.

5. "Når jeg er seksti-fire." Ikke en tradisjonell kjærlighetssang i ordets rette forstand, mer en ode til et par som blir gamle sammen.

"Jeg kan være hendig og reparere en sikring
Når lysene dine har gått
Du kan strikke en genser ved peisen
Søndag morgen går en tur
Gjør hagen, graver ugresset
Hvem kan be om mer?
Vil du fortsatt trenge meg, vil du fortsatt mate meg
Når jeg er seksti fire? "

Kanskje overraskende ble dette skrevet av Paul McCartney da han var veldig ung tilbake i Cavern-dagene i Liverpool. Det gjorde ikke en opptreden på plate før 1967 og Sgt Pepper albumet. Det snakker om kjærlighet som varer langt utover den første rødmen av forelskelse, faktisk, kjærlighet som varer selv gjennom generasjonene.

6. "PS Jeg elsker deg" er en fantastisk visuell sang av en elsker som setter seg ned for å skrive et brev til partneren sin. De er fra hverandre, men ikke for alltid, da han snart vil være hjemme.

"Når jeg skriver dette brevet, send min kjærlighet til deg
Husk at jeg alltid vil være forelsket i deg
Verdsetter disse få ordene til vi er sammen
Behold all min kjærlighet for alltid
PS Jeg elsker deg, deg, deg, deg! "

Den er enkel i struktur, men formidler tydelig dens betydning. Trenger vi å si mer? En av de tidligste Beatle-sangene, “PS I Love You”, ble inkludert på UK Please Please Me-albumet og var B-siden til singelen “Love Me Do.”

7. "All My Loving." Denne sangen er som en partner til “PS I Love You”. Igjen har vi ideen om at to elskere skal være fra hverandre og (i før-internettalderen) lover å holde kontakten via posttjenesten. Det er en enkel påminnelse om hvor søt kjærlighet kan være. "Og så mens jeg er borte / vil jeg skrive hjem hver dag / Og jeg vil sende all min kjærlighet til deg." Sangen dateres tilbake til 1963 og utmerker seg som den første sangen The Beatles sang i sin amerikanske TV-debut på Ed Sullivan Show før et publikum anslått til å være rundt 73 millioner seere.

8. "Noe." Frank Sinatra utpekte en gang denne George Harrison-komposisjonen som den beste kjærlighetssangen som er skrevet de siste femti årene. Harrison sa at den var inspirert av en James Taylor-sang, som startet med samme åpningslinje:

"Noe med hvordan hun beveger seg
Tiltrekker meg som ingen annen kjæreste
Noe på den måten hun sårer meg
Jeg vil ikke forlate henne nå
Du vet at jeg tror og hvordan. "

På et tidspunkt tilskrev Harrison sangens inspirasjon til sin kone Patti, men etter at de brøt sammen, la han til at han også hadde tenkt på R & B-artisten Ray Charles som sang den. "Noe" har blitt dekket av mange andre artister, inkludert Ray Charles og Sinatra. Antall coverversjoner er i hundrevis. Og det er en god grunn til det. Det er en nydelig kjærlighetssang.

9. "To av oss." Igjen, ikke strengt tatt en kjærlighetssang, men en som snakker om gleden ved bare å være sammen. Hvor det egentlig ikke betyr noe, hvis vi går ut og går oss vill på landsbygda, er det helt greit - vi har hverandre.

"På vei hjem
Vi er på vei hjem
Vi er på vei hjem
Vi skal hjem. Du og jeg har minner
Lengre enn veien som strekker seg fremover. "

Åpningssporet på det som skulle bli Beatles 'siste album, Let It Be, denne sangen er sprudlende og optimistisk.

10. "Ekte kjærlighet." Apple og Capitol markedsførte denne vakre John Lennon-sangen (posthumt spilt inn av "Threetles" for The Beatles Anthology-serien) som en Valentinsdag-gave da den første gang ble utgitt i 1996 som CD-singel. Beste linjene:

"Trodde jeg hadde vært forelsket før
Men innerst inne ønsket jeg mer
Virker som alt jeg virkelig gjorde
ventet på deg. "

Selvfølgelig er det mange flere virkelig flotte sanger som lett kunne vært inkludert på denne listen. Kjærlighet i sine mange former var et så sentralt tema i så mye av Beatles-repertoaret. Vi vil ta med ti eksempler på gode kjærlighetssanger i del 2.