Var eleanor roosevelt homofil eller bifil?

Selv om det er vanskelig å "ut" folk etter deres død, er det mye bevis for at Eleanor Roosevelt var bifil eller lesbisk. First Lady, kona til FDR, var kjent som "First Lady to the World" og hadde et langvarig forhold til en annen kvinne.

I følge Lillian Faderman, forfatter av To Believe in Women, hadde hun et langvarig forhold til journalisten Lorena Hickok. De to delte intime kjærlighetsbrev, noe som gjør det klart at hvis ikke fysiske elskere, var de i det minste veldig nære og intime venner. Eleanor Roosevelt skrev disse ordene til sin elskede, "Morsomt, alt jeg gjør tankene mine flyr til deg. Aldri er du ute av hjertet mitt."

Eleanor Roosevelt og journalisten Lorena Hickoks forhold er dokumentert i brev de to delte. Eleanor Roosevelt kalte Lorena Hickok "Hick." Her er et brev Eleanor skrev til Hick 7. mars 1933:

Hick kjære,
Hele dagen har jeg tenkt på deg og en annen bursdag, jeg vil være sammen med deg, og likevel tonite du hørtes så langt unna og formell. Åh! Jeg vil legge armene mine rundt deg. Jeg har vondt for å holde deg nær. Ringen din er en stor trøst for meg. Jeg ser på det og tror hun elsker meg, ellers ville jeg ikke ha det på meg.

Var forholdet deres fysisk?

Bevis ser ut til å antyde at forholdet mellom Eleanor Roosevelt og Lorena Hickok var fysisk intimt. I et annet brev, ukjent dato, skrev Eleanor Roosevelt:

Jeg skulle ønske jeg kunne legge meg ved siden av deg i kveld og ta deg i armene mine.

Dessverre ble mange av brevene mellom disse to kvinnene ødelagt av familiemedlemmer som ønsket å holde forholdet deres hemmelig. Fotografier ble redigert for å fjerne "Hick" fra dem. Og til og med Lorena Hickok selv brente noen av brevene Eleanor Roosevelt sendte til henne.

Kilder: Sappho.com, Gay Pride, A Celebration of All Things Gay & Lesbian av William J. Mann og To Believe in Women av Lillian Faderman