Hvordan vet jeg om jeg har hatt en orgasme?

Jeg går første året på college, og de fleste av vennene mine sover. De snakker om å ha orgasmer, noe som høres imponerende ut! Jeg har aldri vært veldig komfortabel med kroppen min; Jeg onanerer ikke engang. Men jeg har hatt sex et par ganger, og jeg tror jeg følte noe som en orgasme. Det var imidlertid ikke noe som vennene mine beskriver. Er det en slags test jeg kan ta? Hvordan vet jeg om jeg har hatt en orgasme, helt sikkert?

Hvordan vite om du har hatt en orgasme (det virkelige svaret)

Ok, først, det er en ting vi alle kan gjøre for å forbedre sexlivet vårt enormt. Det krever ikke teknikk eller leksikon kunnskap. Faktisk - det krever ikke engang en partner. Denne ene tingen (og mitt aller første forslag til deg) er å slutte å sammenligne deg selv og dine erfaringer med andre!

Jeg forstår. Vi gjør det alle sammen.

Samfunnet oppfordrer oss til å måle livets mening basert på alle andres erfaringer, så det føles bare naturlig å sammenligne. Men på sikt vil du være lykkeligere og ha mer tid og plass til glede av sex når du slutter å sammenligne deg med andre. Ser du, det som virkelig betyr noe er ikke vennenes opplevelser, men heller intimiteten du deler med partneren din.

Er det en kunst eller en vitenskap?

Nå når du kommer til spørsmålet ditt om orgasmer - det er egentlig ikke en test du kan ta. En orgasme er ikke bare en målbar, fysisk opplevelse. I stedet er det mer helhetlig og tar hensyn til kroppen din, sinnet og muligens til og med din ånd.

Noen få tegn kan imidlertid indikere hva man vil kalle en "orgasmisk respons." Disse inkluderer:

  • En økning i hjertefrekvens og blodtrykk
  • En økning i muskelspenning
  • En flush av huden din
  • En frigjøring av spenning, etterfulgt av en følelse av dyp avslapning

Selvfølgelig er alle forskjellige. Du kan oppleve en eller flere av disse tingene og ikke engang føle at du hadde en orgasme. Mens noen andre kan oppleve ting som ikke er på denne listen, som en euforisk høy eller økt smøring i skjedeområdet.

Flyter med strømmen

Så hvordan kan du virkelig fortelle det?

De fleste vil sannsynligvis svare med å si: Du vet når du har hatt en. Men dette høres nedlatende ut. Som — hvis du aldri har hatt en, hvordan kunne du egentlig vite det? I stedet bør du vurdere om sexet du har er behagelig: Føles det bra? Føles det som noe du vil gjøre mer av? Eller holder du deg selv tilbake og reduserer gleden du føler (som kan endre din opplevelse av klimatiske orgasmer)?

Å finne ut om du faktisk har "hatt en" kan være en blindgate. For hvis du gjorde det, betyr det da at du slutter å utforske andre måter å føle deg bra på? Tenk på det slik: Å fokusere på en orgasme er som å kjøre ned en enveiskjørt gate som stopper ved elvebredden. Det er ikke noe mysterium om hvordan det vil ende, selv om du ender opp med å være våt.

Men hvis du skifter fokus mot å oppnå seksuell nytelse i øyeblikket, trenger du ikke å stoppe ved elvebredden. Du får hoppe i elven og flyte med strømmen - og vet aldri helt hvor du vil havne. Høres gøy ut, ikke sant?