Hva kaller gifte lesbiske hverandre?

Spørsmål: Hva kaller gifte lesbiske hverandre?

Lesbiske, hva synes du om ordet "kone?" Bruker du ordet kone for å referere til ektefellen din? Nå som ekteskap av samme kjønn er lovlig mange steder, sliter mange lesbiske med ordet for å ringe partnerne sine. Noen kvinner har det bra med ordet "kone", andre misliker det, noen avskyr det og sier at det minner dem om patriarkat, mannlig eierskap til kvinner og underkastelse av kvinner.

Men som noen andre ord som har vært sårende for oss som samfunn, velger noen kvinner å “ta tilbake” ordet kone. Mye på den måten noen kvinner har tatt tilbake ordet "dyke".

Lesbian Life hørte nylig fra et par som gifter seg, men er ukomfortabelt med ordet "kone", og de lette etter råd om hva de skal bruke i stedet. Jeg la ikke ut til Facebook-vennene mine, og her er noen av svarene deres:

Vi skal gifte oss og vi vil ikke bli kalt kone og kone. Er det noen andre homosentriske vilkår?

Svar:

Her er hvordan forskjellige og forskjellige lesbiske (og en homofil mann) svarte på spørsmålet: Hva synes du om ordet "kone?"

Shelly: Min kone foretrekker ordet "hennes band". Hun er absolutt peilepinnen, og vil ikke ha noe med en feminin konnotasjon.

Amanda: "Banan."

Amy: Vi er bare standard som partner. Jeg kan til slutt bli komfortabel med kone, når det er det hun lovlig er, overalt. Inntil da føles det uheldig. (Men jeg retter ikke folk hvis det er det de bruker.)

Lones: Min partner på 10 år og jeg kaller ikke hverandre kone ... vi ser det som et heterouttrykk, og føler ikke at vi er hverandres koner. Jeg pleier å introdusere henne som min partner eller min CUP. Vi hadde en sivil union i IL i 2011, vi bruker begrepet CUP (civil union partner) Hvis vi får lov til å oppgradere til ekteskap en dag, måtte vi revurdere denne planen

Kristy: Vi har brukt kone siden vi ble gift i Portland, OR i det øyeblikket det var lovlig. Selv om staten 'giftet' oss et år senere, bruker vi fremdeles kone ... For det meste fordi de ** ** k dem, f ** k dem en hel haug egentlig.

Cheryl: Vi bruker kone. Det er et begrep med politisk utdannelse (og stolthet), etter min mening. Vi har et innenlandsk partnerskap i Oregon og er lovlig gift i Iowa.

Heidi: Jeg vil bruke WIFE når jeg gifter meg. Det gjør hjertet mitt lykkelig å se på kvinnen jeg elsker og vite at hun en gang vil være min kone. Ordet partner er ikke for meg.

Det er en: Jeg fortalte nettopp historien i kveld om hvor hate ordet kone. Jeg / vi bruker partner. Det beskriver riktig hvordan vi tenker på hverandre på så mange måter. Ordet kone for meg har for mange icky konnotasjoner. Jeg respekterer de som gjenvinner ordet og bruker det, men alt jeg kan tenke meg er Judy Syfers (1971) essay "Why I Want a Wife" og jeg kryper av konnotasjonene.

Jessica: Jeg bruker ordet ektefelle, bare fordi det representerer at vi er like hverandre, jeg tror "Dette er min kone" høres ut som om jeg eier henne.

Belinda: Vi bruker kone og har ingen problemer med å gjøre det. Det er "Fru", det har jeg et problem med.

Alexis: Tiffany og jeg bruker begge ordet kone. Vi har dokumentasjon som sier at vi har vært gift de siste fem årene. Faktum er at hvis Tiff og jeg skilles fra hverandre, ville vi trenge en skilsmisse uansett om det meste av Amerika ikke anerkjenner vår union.

Blomst: Jeg bruker wify eller partner..Jeg kaller henne min wify mer enn partner.

Det er en: Jeg tror dette er en generasjonssak helt sikkert gitt kommentarene her.

Elisa: Jeg bruker ektefelle eller partner (jeg vet at det er en enkel unnskyldning når jeg har med noen mennesker å gjøre). Partneren min bruker kone. Personlig vil jeg at hvert par skal bruke partner - virker mer "like".

Christa: Etter min mening - jeg har jobbet for hardt for å tjene min rett til å gifte meg med min kone, og det er det eneste begrepet vi planlegger å bruke. For meg er ordet "partner" faktisk støtende, og antyder at "atskilt, men like" er akseptabelt i samfunnet vårt. Og det er det ikke!

Gabriela: Jeg vil også tro at ubehag med visse begreper kan være en generasjons ting. Jeg pleier å bli ukomfortabel med å bruke kone ... og foretrekker en partner ... Melanie kaller meg henne Wubby ... tydeligvis en kombinasjon av kone-ektemann siden jeg er den store dårlige butch, i vårt forhold ... lol! Så Melanie liker å si kone eller klumpete ... Jeg foretrekker partner eller kjæreste.

Eugenia: Jeg vil gå inn for at vi redder begrepet kone fra bildene av tjeneste og underordning til en kraftigere Annen. Det bærer også byrden ved kjønnsassosiasjon som selvfølgelig er et problem for mange. Men trenger vi virkelig å avvise begrepet, eller bare finne på nytt?

Gillian: Morsomt, jeg snakket bare om dette med tanten min i dag. Jeg grøsser når jeg hører lesbiske referere til "konene deres". Det er ille nok når menn gjør det. Hvem vil være en "kone" for noen - ikke meg! Det er omtrent like i mine ører som "den lille kvinnen."

Bill: Vil du utelukkende ha lesbiske? Jeg spiller det vanligvis etter øret, men aldri mann. Partner høres ut som om vi burde være i et advokatfirma eller leger, kjæresten høres ut som en 16 år gammel jente (mens jeg er innerst inne, høres det bare dumt ut fra noen på min alder.) Romkamerat er mistenksom, men starter vanligvis en samtale om "Hva gjør du mener romkamerat? " Men kompis høres ut som det dekker alle baser.

Alex: Ordet "partner" får meg alltid til å tenke på gymtimene, men det ender med å bli det enkleste ordet, det minst tvetydige. "Kone" kan også brukes som en politisk uttalelse. Det er lett nok for den gjennomsnittlige Joe å brise over ordet "kjæreste" og late som om du bare er venner, men du kan ikke tolke ordet "kone" feil. Selv om politisk lastede ord kanskje ikke er det folk er ute etter.

Alice: Jeg bruker kone. Jeg synes det er hyggelig. Partner er helt greit også etter min mening, men hvis begge mennesker kaller hverandre kone, innebærer det likestilling uansett, så hvorfor ikke?

Retts: Jeg hater partner, høres ut som en biz-ordning og hater kone, føler meg bare sexistisk..Jeg liker kjæresten. Ikke sikker på at det er politisk korrekt, men vel.

Debbie: Soul mate of love!