Hva er gjennomsnittsalderen for å komme ut?

Mange lurer på om den gjennomsnittlige alder som kommer ut. I disse dager er det lavere enn noensinne. Men bare fordi det er lavere, betyr ikke dette at det å komme ut som ungdomsskole eller videregående vil være en god ide for alle. Mange steder vil gjennomsnittsalderen for å komme ut være mye høyere, og å komme ut yngre vil ganske enkelt ikke føle seg trygg for mange yngre mennesker.

Hva forskningen viser

Det har vært noen få studier om gjennomsnittlig alder som kommer ut. En britisk studie fant at den gjennomsnittlige aldersgrensen for personer over 60 år var 37 år.

For folk i 30-årene var gjennomsnittsalderen 21 år.

Millennials mellom 18 og 24 hadde en gjennomsnittlig alder på 17 år.

En annen gruppe forskere fra Tel Aviv University i Israel oppdaget også at den gjennomsnittlige aldersgrensen for utfall hadde falt. I følge forskningen de publiserte i Journal Family Relations i 1991, var den gjennomsnittlige aldersgrensen på 25. Men per 2010 var den 16!

Noen amerikanske rapporter har funnet at gjennomsnittsalderen for å komme ut i USA også har gått ned, og flyttet fra 18 til 14.

Leserne våre ringer inn

Dude sier: "Jeg kom først ut til en nær venn i sjette klasse at jeg var bi, han er kult. Da kom jeg ut til TO av vennene mine på sjette klasse på samme tid. Det ble bra."

Paige sier: "Jeg visste at jeg var homofil da jeg var omtrent ni, men da jeg prøvde å fortelle vennene mine at jeg likte jenter, freaked de ut og jeg spilte det som en vits. Jeg fortalte moren min det første året på videregående, og jeg hadde en enorm kommende fase der jeg følte at jeg ville at alle skulle få vite det. De fleste tok det bra, men andre gjorde det ikke. Ser jeg tilbake på det nå, er jeg glad for at det er over og gjort fordi det å være ute av skapet er virkelig fantastisk følelse."

PCTeen sier: "Sannsynligvis den første personen jeg kom ut til, var venninnen Amanda i 7. klasse, selv om jeg visste at jeg var homofil siden ... vel, siden min første forelskelse."

Tyler sier: "Jeg hadde en slags underlig opplevelse. Sommeren etter førsteårsåret begynte jeg å føle meg komfortabel med å være bifil, så jeg fortalte den gode venninnen min. Hun virket merkelig og jeg følte meg som en freak og jeg hadde en kjæresten på den tiden, så jeg bare gikk i fornektelse igjen og fortalte alle at jeg var rettferdig. Til slutt begynte junioråret å akseptere meg selv, og jeg kom ut til et par nære venner. De godtok, så jeg fortalte alle mine virkelig gode venner, omtrent ti personer, inkludert som fire gutter, og ingen av dem brydde seg. Det endret ikke noe, og fyrene mine og jeg tuller med det, jeg kom ut til alle etter det. "

Men bare fordi vi har en ide om den gjennomsnittlige aldersgrensen, betyr ikke det at tenåringer (eller yngre barn) skal føle seg presset for å komme ut hvis de ikke er klare. Som en tenåring skriver på forumet,

"Du trenger ikke å komme ut til alle eller bekymre deg for den gjennomsnittlige aldersgrensen. Mange kommer også ut senere i livet."

Det er ganske gode råd, og det er verdt å huske på hvis du tror du skulle komme ut fordi "i gjennomsnitt" folk kommer ut yngre enn uansett alder du tilfeldigvis er.

Husk at det å komme ut er en veldig personlig ting, og når det gjelder personlige avgjørelser, bør gjennomsnitt virkelig ikke spille en rolle.