Det morsomste college-søknadsoppsettet som noensinne er skrevet

Sirkulerer via e-post og sosiale medier, dette må være det morsomste, mest opprørende "college application essay" noensinne skrevet. Er det ekte? Ja. Ble det skrevet med det formål å søke på college? Nei.

Beskrivelse: Satire / E-post hoax
Sirkulerer siden
1990
Status: Ikke et faktisk søknadsoppgave (detaljer nedenfor)

Eksempel

Dette er et faktisk essay skrevet av en universitetssøker til NYU som svar på dette spørsmålet:
3A. FOR AT TILMELDINGSPERSONALEN I VÅRE KOLLEGG SKAL KJENNE DEG, SØKEREN, BEDRE, SPØRER DU AT DU SVARER FØLGENDE SPØRSMÅL: ER DET NOE BETYDENDE OPPLEVELSER DU HAR, ELLER FULLFERDELSER DU HAR GJELT TIL SOM EN PERSON?
Jeg er en dynamisk skikkelse, ofte sett på skalering av vegger og knusing av is. Jeg har vært kjent for å ombygge togstasjoner i lunsjpausene mine, noe som gjør dem mer effektive innen varmeoppbevaring. Jeg oversetter etniske anklager for kubanske flyktninger, jeg skriver prisvinnende operaer, jeg klarer tiden effektivt.
Noen ganger tråkker jeg vann i tre dager på rad. Jeg beier kvinner med mitt sanselige og gudlignende trombonspill, jeg kan styre sykler opp alvorlige stigninger med ufrivillig hastighet, og jeg lager Tretti-minutters brownies på tjue minutter. Jeg er ekspert på stukkatur, en forelsket veteran og en fredløs i Peru.
Ved å bruke bare en hakke og et stort glass vann forsvarte jeg en gang en hånd en liten landsby i Amazonasbassenget fra en horde voldsomme hærmyrer. Jeg spiller bluegrass cello, jeg ble speidet av Mets, jeg er gjenstand for mange dokumentarer. Når jeg kjeder meg, bygger jeg store hengebruer i hagen min. Jeg liker urban hanggliding. På onsdager, etter skoletid, reparerer jeg elektriske apparater gratis.
Jeg er en abstrakt kunstner, en konkret analytiker og en nådeløs bookie. Kritikere over hele verden svømmer over den originale linjen med kordfløyel. Jeg svetter ikke. Jeg er privat borger, men likevel mottar jeg fan-e-post. Jeg har ringt nummer ni og har vunnet helgetilgangene. I fjor sommer turnerte jeg New Jersey med en omreisende sentrifugalkraftdemonstrasjon. Jeg slår 400.
Mine dyktige blomsteroppsatser har gitt meg berømmelse i internasjonale botanikkretser. Barn stoler på meg. Jeg kan kaste tennisracketer mot små gjenstander i bevegelse med dødelig nøyaktighet. Jeg leste en gang Paradise Lost, Moby Dick og David Copperfield på en dag og hadde fortsatt tid til å pusse opp en hel spisestue den kvelden. Jeg vet den nøyaktige plasseringen av alle matvarer i supermarkedet. Jeg har utført flere skjulte operasjoner med CIA.
Jeg sover en gang i uken; når jeg sover, sover jeg i en stol. Mens jeg var på ferie i Canada, forhandlet jeg med hell med en gruppe terrorister som hadde beslaglagt et lite bakeri. Jeg balanserer, jeg vever, jeg unngår, jeg boltrer meg, og regningene mine er alle betalt.
I helgene, for å slippe damp, deltar jeg i fullkontakt origami. For mange år siden oppdaget jeg meningen med livet, men glemte å skrive det ned. Jeg har laget ekstraordinære fireretter med bare en mouli og en brødristerovn. Jeg avler prisvinnende muslinger. Jeg har vunnet oksekamper i San Juan, stupkonkurranser i Sri Lanka og stavebier i Kreml.
Jeg har spilt Hamlet, jeg har utført hjertekirurgi, og jeg har snakket med Elvis.
Men jeg har ennå ikke gått på college.
(Forfatteren ble akseptert og deltar nå på NYU.)

Analyse

Dette satiriske essayet - eller en versjon av det - ble skrevet i 1990 av videregående student Hugh Gallagher, som kom inn i humorkategorien til Scholastic Writing Awards og vant førsteprisen. Teksten ble deretter publisert i Literary Cavalcade, et tidsskrift for moderne studentforfattere, og ble skrevet om i Harpers og The Guardian før den startet som en av de mest videresendte virale e-postmeldingene på 1990-tallet.
Selv om det ikke var Gallaghers faktiske college-søknadsoppgave, sendte han det inn som et utvalg av arbeidet sitt til college-skriveprogrammer, og ble med stipend akseptert til New York University, som han ble uteksaminert fra i 1994. Siden da har han jobbet som frilans-forfatter. Hans første roman, Teeth, ble utgitt av Pocket Books i mars 1998.

Kilder og videre lesing

En stjerne ved et uhell - Spoof lanserer karrieren
Nyhetsdag 10. desember 1992

Du har sannsynligvis lest essayet hans for college, men nå 26, Gallagher er uteksaminert til å skrive roman
Baltimore Sun, 15. mars 1998