Biografi av rocksanger og skuespiller kjøttbrød

Marvin Lee Aday (som senere skulle bytte fornavn til Michael og scenenavn til Meat Loaf) ble født i Dallas, Texas 27. september 1947. Moren var skolelærer som også sang i en gospelkvartett. Faren hans var en politimann som også fortsatte å drikke binges som noen ganger varte i flere dager av gangen.

Det er på dette punktet i fortellingen om rockeartisters livshistorier at du vanligvis vil høre hvordan artisten dannet sitt første band på videregående skole. Ikke ung Mr. Aday. Han var interessert i å være på scenen, men som skuespiller, noe han gjorde i flere Thomas Jefferson High School-produksjoner.

Fra Texas til California

Etter å ha utdannet seg fra videregående skole i 1965 og flørtet kort med college, flyttet Marvin (han hadde ennå ikke skiftet navn til verken Michael eller Meat Loaf) dit 1967 så mange håper unge skuespillere går - Los Angeles. Men før han fortsatte skuespillet i karrieren, dannet han sitt første band, som gikk gjennom en rekke navn, inkludert Popcorn Blizzard, Floating Circus og Meat Loaf Soul.

Gjennom årene har Mr. Aday hatt stor glede av å lage historier om hvordan han kom med navnet Meat Loaf. Den mest sannsynlige av de forskjellige historiene er at det var et kallenavn han fikk fra sin videregående fotballtrener på grunn av sin betydelige størrelse.)

Bandets navn endret seg ofte, men de begynte å utvikle en regional region som følge av åpningen for besøkende handlinger som The Stooges og MC5 fra Detroit, samt The Who, Grateful Dead og Janis Joplin.

Fra 'hår' til 'helvete'

Før artisten etablerte sin Meat Loaf musikalske persona, ble han med i Los Angeles-produksjonen av musikalen, Hair. Denne eksponeringen ga ham en invitasjon fra Motown Records til å spille inn med en av hans medspiller, Stoney Murphy. Det resulterende albumet, Stoney og Meatloaf (merk Meat Loaf ble identifisert som Meatloaf) ble utgitt i 1971, og Meat Loaf befant seg på turné for å promotere albumet, og åpnet nok en gang for store navn som Bob Seger, Alice Cooper, Richie Havens og Rare Earth.

Det første albumet bombet, men Meat Loaf hadde fortsatt hår å falle tilbake på, noe han gjorde, flyttet til New York City og ble med i Broadway-rollebesetningen. En innspillingskarriere flyttet igjen til bakerbrenneren etter hvert som flere sceneshows og en film (The Rocky Horror Picture Show) fulgte raskt etter hverandre.

La flaggermusene begynne

I 1972 hadde Meat Loaf og en låtskrivervenn, Jim Steinman, begynt å jobbe med det som til slutt skulle bli Bat Out of Hell, albumet som ville forvandle den ambisiøse skuespilleren til en kortbærende rockestjerne. Men det var nesten 1975 da Meat Loaf forlot baklysene på Broadway for å konsentrere seg heltid om en innspillingskarriere.

Etikett etter merke avviste Bat Out of Hell fordi musikken ikke passet pent inn i noen av bransjens etablerte duehull. Til slutt tok Meat Loaf sangene til Todd Rundgren (på albumet fra 1976, Free-for-All Meat Loaf, var forsanger på mer enn halvparten av sporene etter at Rundgrens forsanger sluttet.) Rundgren sa ikke bare ja til å produsere albumet, men å spille leadgitar, og tilbød tjenestene til flere medlemmer av bandet hans, Utopia. Til slutt, et lite uavhengig selskap, Cleveland International Records, ga ut Bat Out of Hell i oktober 1977, fem år etter at Meat Loaf og Steinman begynte å jobbe med det.

Flere flaggermus

Det kan sies her at resten er historie, og det er det. For å oppsummere fulgte flere filmer (over tre dusin) og nettverks-TV-serier (omtrent to dusin) sammen med noen flere scenespill.

Og det var flere album - et dusin studioalbum i alt (inkludert to til i Bats-serien) og fem live-album som ble slettet fra 21 turer mellom 1977 og 2012.

Meat Loaf har alltid syntes å være "så nær" en eller annen katastrofe. Han har overlevd en bilulykke, to ødelagte ben fra et sprang fra en scene, en nødlanding i hans private jetfly og en hodeskade etter å ha blitt truffet av et skudd under en kulestøt. Han har astma og hjertesykdom, og har de siste årene hatt gjentatte problemer med stemmen, noe som førte til kirurgi for å fjerne en cyste fra stemmebåndet.

Men det ser ikke ut til at noe av det vil bremse ham. I Meat Loafs egne ord: "Jeg har ikke gjort noe utenfor underholdningsvirksomheten. Jeg har hatt noen virkelige høyder og noen virkelige nedturer, men jeg elsker arbeidet så mye at jeg aldri en gang tenkte å slutte."

Diskografi av kjøttbrød

Studioalbum

  • Stoney & Meatloaf (1971)
  • Bat Out of Hell (1977)
  • Dead Ringer (1981)
  • Midnight at the Lost and Found (1983)
  • Bad Attitude (1984)
  • Blind Before I Stop (1986)
  • Bat Out of Hell II: Back Into Hell (1993)
  • Velkommen til nabolaget (1995)
  • Kunne ikke ha sagt det bedre (2003)
  • Bat Out of Hell III: The Monster is Loose (2006)
  • Hang Cool Teddy Bear (2010)
  • Hell in a Handbasket (2012)

Live-album

  • Live på Wembley (1987)
  • Live Around the World (1996)
  • VH1: Storytellers (1999)
  • Bat Out of Hell: Live with the Melbourne Symphony Orchestra (2004)
  • 3 Bats Live (2007)

Leave a Comment