5 enkle måter å lage ferskvanns bassfileter på

Jeg slipper nesten all bassen min, men når jeg beholder noen få, har jeg flere forberedelser som gjør dem deilige. Jeg sørger for å ta godt vare på fisken jeg skal lage.

Når jeg fileterer bass, ender jeg opp med et skinnfritt, utbenet stykke kjøtt. Jeg vasker dem av og legger dem i plastlommer med glidelås, og deler dem opp i måltidsstørrelsespakker. Etter at fisken har gått i posen, legger jeg omtrent en spiseskje salt i posen og fyller den med vann, og klemmer deretter ut luft og forsegler den. Å sitte i kjøleskapet en dag eller så i saltvannet ser ut til å forbedre smaken.

Når jeg er klar til å koke fisken, skyller jeg den i vann fra springen og tørker den på et papirhåndkle. Her er fem enkle måter å lage dem på.

Fritert. Til steking ruller jeg filetene i maismel, og slipper dem i en dypfett komfyr. De brunes på omtrent fem minutter og er klare til å spise. De er deilige ledsaget av cole slaw, pommes frites og en skiver tomat.

Et annet alternativ er å lage en røre med like deler mel og maismel fuktet med melk. Lag et tykt belegg på filetene og slipp dem i varm olje i en frityrkoker. Fileten inne i skorpen er fuktig og vil skade enhver hurtigmatfisk.

Bakt med smør og løk. Min kone liker bakt fisk, så hun legger noen ganger fileter i en bakebolle med noen få smørprøver på toppen. Så dekker de dem med en løk i skiver og litt hvitløkspulver og koker den i mikrobølgeovnen i noen minutter. Det er enkelt og raskt.

Bakt med varm saus. Jeg liker bakte fileter litt krydret. Så jeg la dem i en liten bakervarer, dekker dem med pikantesaus og mikrobølgeovn dem i 5 minutter. De kommer ut krydret og velsmakende med en bakt potet og en salat. Matlaging i mikrobølgeovn er veldig enkelt, og begge metodene gir lite fettresultater.

Panert og bakt. For en veldig god bakt fisk tar jeg litt tørr fyllblanding, knuser den i et pulver og beleg filetene med den. Jeg legger filetene i en bakebolle, legger et smørklatt på hver av dem og koker dem i mikrobølgeovnen i ca 5 minutter. De har en helt annen smak enn noen annen måte jeg koker dem på, fyllemiksen gir dem en veldig god smak.

Pannestekt med italiensk dressing. Jeg liker av og til å lage fileter i en stekepanne med en rynke som ble oppdaget ved et uhell for mange år siden. Etter å ha stekt burgere til lunsj, holder jeg fettet i pannen. Ved middagstid blir jeg kjelen veldig varm og legger tørrklossede fileter i kjelen med ingenting på.

Når filetene begynner å bli hvite rundt kantene, snur jeg dem og heller litt italiensk salatdressing på dem. Når de kokte gjennom, har dressingen smaksatt dem, og de er pent brune på begge sider. De smaker som grillet sverdfisk når de tilberedes på den måten, og med en bakt potet og salat gjør de et utmerket måltid.

Denne artikkelen ble redigert og revidert av vår ferskvannsfiskeekspert, Ken Schultz.