Yokohama ivrig stige langsiktig gjennomgang

Jeg har vært på oppdrag i sommer - et oppdrag å sammenligne så mange dekk med lav rullemotstand som mulig på samme bil, min egen Prius Nerdmobile fra 2004. Jeg har brukt de siste månedene på å bytte dekk frem og tilbake for å utføre mellomlangtest av dekk som Bridgestones Ecopia EP422 og Nokians eNTYRE. Nå kommer det berømte "orange oil" -dekket, Yokohama Avid Ascend.

Jeg har allerede vurdert Avid Ascends en gang, basert på omtrent fire timers setetid gitt av Yokohama på lanseringsarrangementet i Orlando, Florida. Denne gangen har jeg hatt ca 3 uker med dem på bilen min, og er i stand til å gjøre noen mer grundige observasjoner angående disse dekkene.

Teknologi

Som jeg dekket i min første anmeldelse, er Avid Ascends det første virkelige forbruksdekk som kommer ut av Yokohamas appelsinoljeblandingsprogram til det amerikanske markedet. Den oransje oljeharpiksen som brukes i forbindelsen, har den effekten at den binder molekylene av naturlig og syntetisk gummi mye tettere sammen enn ellers ville være mulig, og danner en dekkforbindelse som er gripende, slitesterk og har lav rullemotstand.

Avids bruker også et sippemønster som Yokohama kaller "adaptiv siping" der sivene endrer form for å bli mer effektive når dekket slites, og hjelper til å holde dekkens grep selv mens slitebanen slites ned.

Ytelse

Å ha Avids på min egen bil i tre uker gikk langt med å minne meg på hvor subjektiv hele denne virksomheten med å vurdere dekk kan være.

Først og fremst liker jeg fremdeles måten Avid Ascends opptrer på, men min kone hater dem absolutt. Dette - selv om jeg burde være veldig forsiktig her - kan faktisk være en kjønnsforskjell. Jeg har lagt merke til at min kone og mange av hennes kvinnelige venner mye foretrekker håndtering og følelse av Bridgestones Ecopia EP422, et dekk som jeg synes er noe ballongaktig og grøtaktig når det gjelder håndtering. Det ser ut til at jeg og mine mannlige venner pleier å foretrekke dekk som har litt vanskeligere kjøring og mer presis håndtering og respons.

For det andre, til tross for at jeg har lest en rekke anmeldelser som berømmer drivstoffeffektiviteten til Avid Ascends, var resultatene på bilen min mildt sagt skuffende. Avid Ascends var i snitt 3 mpg mindre enn Nokians eNTYRE, som selv var i snitt 3 mpg mindre enn Ecopias! Faktisk endte det med at jeg holdt Yokohamas på bilen i en uke lenger enn jeg hadde planlagt for å sikre at andre variabler ikke forstyrret resultatene mine. Jeg prøvde forskjellige bensinstasjoner for å sikre at dårlig gass ikke var et problem, og byttet ut noen bremseklosser og rotorer som nærmet seg slutten av deres levetid for å sikre at ingenting gnidd eller på annen måte forårsaket uønsket friksjon. Ingen glede.

Den nederste linjen

Jeg liker fortsatt disse dekkene, til tross for at jeg ikke fikk den slags drivstoffeffektivitetstall som jeg kanskje hadde forventet, og til tross for at jeg hadde tatt noe av blomsten av rosen, som den var. Det må også sies at kvinner, så vel som noen menn, kanskje ikke synes at de er like morsomme å kjøre som meg. Jeg oppdager at jeg må falle tilbake på dekkytelse, samt drivstoffeffektivitetstall, fordi jeg er veldig avhengig av faktorer som bilen de er på og personen i førersetet. Så jeg må si at kjørelengden din kan variere på flere måter enn én.

Gjennomsnittlig MPG: 34
UTQG-vurdering: 740 AA
Treadwear Garanti:
5 Years / 85,000 Miles (kun T-klassifiserte dekk)
5 Years / 75,000 Miles (kun H-dekk)