Kom cheez whiz en gang i en sprayboks?

Dagens rare nyhetsmysterium: Kom Cheez Whiz en gang i en sprayboks?

Jeg er overbevist om at det gjorde det, selv om du ikke finner det i en sprayboks i dag. Det er nå domenet til Easy Cheese, et annet Kraft Foods-produkt.

Cheez Whiz dukket først opp i 1952, og den ble deretter solgt i krukker, som den er nå, etter å ha gjort glass-til-plast-konvertering (og jeg snakker om emballasjen, ikke produktet).

Underveis, i det minste ifølge meg, dukket Cheez Whiz opp i en aerosollignende sprayboks. Jeg vet det i mitt hjerte. Og jeg vet det på grunn av en scene i Blues Brothers, der Dan Aykroyd chucks det han beskriver som en boks av Cheez Whiz til en gammel mann.

Min forskning på Internett viser at det har vært noen debatt om Easy Cheese-Cheez Whiz-kontroversen, men ikke noe definitivt ord fra Kraft. Og min venn Ed - en pålitelig autoritet i alle saker angående Long Island og mye av livets detaljer - har hamret meg i det siste på fakta.

Da jeg var i Orlando forrige uke for lanseringen av Disneys nyeste attraksjon, påpekte The American Idol Experience Ed feilen min med å referere til Disney World (ikke Disneyland) som "The Happiest Place on Earth" (og vær oppmerksom på at jeg redigerte min blogg deretter). Takk Ed. Det tar en stor mann å innrømme at han tar feil (spesielt hvis han, som meg, en gang jobbet for et Disney-selskap). Og det betyr at på 5-fots-6 er jeg stor.

Men jeg tar ikke alltid feil. Jeg har noen år på Ed, og jeg kan huske spray på Cheez Whiz fra ungdommen min. (Vær så snill, noen, hjelp meg.) Hvis jeg tar feil, er jeg nesten helt sikkert et offer for tidlig Alzheimers.

Vi begynte å rase over denne onsdagskvelden, da vi gledet oss over en fin mengde Batter Blasters - spray-on pannekake og vaffelmix, et nytt produkt han foreslo at jeg skulle skrive om i fjor.

Takk, Ed, men du er den som kommer til å spraye unnskyldningen din på en Ritz når jeg ringer Kraft og får hele historien. For meg er det like tydelig som Easy Cheese's påstand på merkelappen at den er "en utmerket kilde til kalsium." Hvis jeg tar feil, lover jeg en offentlig unnskyldning. Hvis ikke, kan du stole på at jeg glatter meg.

I mellomtiden, hvis noen har definitivt bevis eller bryr seg om å ringe inn, kan du kommentere nedenfor.

Foto © Kraft Foods

Hvor Spray-On Cheddar ikke kunne vært bedre: Bli med på Bucks nettverksblogg på Facebook