John travolta kler seg i drag for hårspray

John Travolta er ikke fremmed for filmmusikaler, selv om de fleste av hans unge fans aldri hadde sjansen til å se Grease eller Saturday Night Fever på storskjerm. Og ingen av hans fans har noen gang sett Travolta danse og synge i drag i en spillefilm til Hairspray, et musikalsk sett på 1960-tallet og basert på John Waters 'film fra 1988.

Å bli karakter: Travolta bekreftet at det å spille Edna Turnblad faktisk var like morsomt som det så ut til å ha vært. «De lot meg spille det," forklarte Travolta. "Det var forskjellen på at det var herlig eller ikke morsomt å spille. Men de tillot meg å spille den Baltimore aksenten, de tillot meg å gjøre henne kurveaktig og mer kvinnelignende. Da jeg klarte det, var jeg over det hele fordi jeg ikke visste hvordan jeg skulle spille en mann i kjole. Det er Vaudeville, mer Vaudeville. Det fungerer. Det er morsomt, men for meg liker jeg å gå hele veien med det, så hvis jeg kunne være det - som alt det og en pose sjetonger i hennes tid. ”

Men å få alt kledd i drag hadde sine ulemper. "Det er et ekstra vekt å bære rundt, men mer enn det var veldig varmt inne," avslørte Travolta. ”Martin Lawrence hadde advart meg om at det ikke skulle bli enkelt, og andre hadde advart meg om at det ikke skulle være lett. Så jeg svettet mye. Mye luft [var] nødvendig. Høye hæler var vanskelige å danse i, men jeg forpliktet meg til [det]. ”

Et nytt perspektiv på kvinner: Å spille Edna endret måten Travolta ser på kvinner. “Ja, for jeg skal fortelle deg hva som skjedde med meg. Jeg skjønner kraften en kvinne har fordi jeg ikke var kvinne, men jeg hadde bare en kvinnes illusjon, og likevel ble jeg behandlet annerledes. Jeg ble behandlet med mye flørt. Jeg ble behandlet med mange ekstra høfligheter. Jeg ble behandlet med flørt på en måte som jeg tror at hvis de hadde husket at det var meg under det, var det som: "Hvordan har du det, Edna?" 'Jeg har det bra, hvordan har du det?' Jeg visste ikke hvordan jeg skulle svare på disse tingene. Mye famling ... Jeg pleide å tenke, gravide kvinner, alle føler seg rett til å bare dykke inn i, må holde på magen eller brystene, og jeg tenker, 'Vel, hvorfor fordi du er gravid, har noen retten til å gjøre det? ' Der alle følte retten til å føle brystene mine og bunnen min. Jeg må ha vært en ludder fordi jeg bare var der og gikk, 'Oh, okay, feel.' Kvinnebevegelsen ville hatt meg. Jeg var bare, 'Her, gå og gjør hva du vil.'

Det var en klar forståelse av å se hvordan en kvinne må føle seg som å ha den slags oppmerksomhet fra alle, menn og kvinner, som er litt annerledes enn hva en mann får. Det er bemyndigende. Det er farlig, men bemyndigende, og jeg kan se hvordan en kvinne måtte begrense budskapene sine. Som om du har en melding om vellystig eller seksualitet, må du kanskje dempe det bare for å få folk til å vite hvem du er, fordi det kan tryllebinde dem. Jeg så folk trollbundet. Det er en interessant ting. Jeg tenkte: 'Wow, ok.' Selvfølgelig var jeg ikke engang klar over kvinnebevegelsen før på begynnelsen av 70-tallet fordi kvinnene i familien min var så mektige og sterke at de allerede var der. De jobbet og fikk babyer. Ingen fulgte reglene til den gang. Jeg måtte lære av andre kvinner at det var en kamp for kvinner der ute. Men ikke i familien min fordi de allerede gjorde det. De var foran spillet. ”

Om å spille Christopher Walkens kone: “Vi har begge en Broadway stamtavlehistorie, sommerteater, Broadway. Vi er begge veldig komfortable med sjangeren. Musikal er en sjanger som tar en spesiell tenkning til å eie sonen. Jeg ble oppdratt med det, så det var veldig naturlig for meg å tro på en musikalsk virkelighet. Jeg visste at det ville være for Chris fordi han kom fra det. Jeg hadde ikke tenkt å bekymre meg om, "Å, jeg må overbevise en skuespiller som aldri har gjort en musikal om at den får tro, og du snakker bare og så synger og alle er glade for det." Hvis du ikke forplikter deg til den ytelsessonen, fungerer det ikke. Jeg visste, jeg sa, 'Chris er det beste valget fordi han kjenner den sonen. Han gjorde det for å leve.' Det er et perspektiv. Det er et synspunkt. "

Ranger den endelige dansesekvensen: Den siste dansescenen i filmen kan godt gå ned som en av Travoltas beste dansescener i hans lange karriere. "Det var min hyllest til Tina Turner," sa Travolta. “I stykket danser ikke karakteren egentlig og synger egentlig ikke for mye heller. Men fordi de ansatte meg, ville de at jeg skulle gjøre begge disse tingene. Jeg sa: 'Ja, men det siste tallet, det må være annerledes enn bare bestemor kommer ut og gjør det.' De sa, 'Vel, som hva?' Jeg sa, 'Tina Turner. Hun sparker virkelig rumpa på slutten i I Am Woman i den glitrende kjolen og angriper virkelig det. Og de sa ok. ”

Teamet til Travolta og Queen Latifah viste seg å være en god blanding av stiler. “Vi hadde små bevegelser å gjøre sammen. Vi hadde mer subtile ting sammen, så vi kom inn i et spor som det var lett å komme inn i. Det var ikke så mye - vårt handler mer om en forbindelse med sunne kvinner. Og mat. Det er en av favorittbildene mine. ”

Travolta har bare komplimenter for Hairspray-medstjernen. “Hun minner meg om Oprah på mange måter fordi hun er så fantastisk i sin nådighet og sin rikdom av ånd at du alltid føler deg så komfortabel og så i gode hender, så ivaretatt og ikke truet og ikke dømt. Hun er rik på personlighet. ”

Side 2: 1960-tallet, Welcome Back, Kotter og hans karrierevalg

Page 2

Reflekterer tilbake på 1960-tallet: Føler John Travolta at det var en bedre tid i Amerikas historie? “Ja og nei,” svarte Travolta. “Ja, i og med at det aldri er et mer spennende tiår i endring. Jeg mener det ble gjort store endringer, bemerkelsesverdige endringer, men det skjedde mye lidelse som fremdeles skjer i deler av verden som jeg ikke ønsker å gjenta. Vi har kommet gjennom store bevegelser - rasisme, kvinnebevegelse. Selvfølgelig er det eneste som ser ut til å gjenta seg mer enn noen gang, krig, noe som ikke er bra. Men jeg liker frimodigheten på 60-tallet, men jeg liker fremgangen vi har gjort siden den gang i og med at livet er mye lettere for oss alle. Så det er en blandet følelse jeg har om det. Men mote og dans og musikk, Motown-lyden blir introdusert, de designerne som Mary Kwan, Yves Saint Laurent, alt dette spenningen, det er aldri et mer spennende tiår så langt som fremgang og bevegelse. Går til månen. De positive sidene på 60-tallet var uslåelige, men det negative var også skummelt. ”

Spre positive meldinger: Travoltas tidlige karriere inkluderte en periode på Welcome Back, Kotter som 'sveathog' Vinnie Barbarino. Showet og Hairspray er begge lastet med positive meldinger, og Travolta er glad for å ha vært en del av begge prosjektene, så vel som andre filmer med viktige historier å fortelle. “Jeg var vitne til med egne øyne på 60- og 70-tallet og alle tiårene siden og så fremgangen, og vi har gjort noen fremgang. Jeg tror du ikke kan ta blikket av det fordi det alltid er mer fremgang å gjøre, men jeg er stolt av det faktum at jeg kan være en del av flere filmer som har meldinger dypere enn bare underholdningsverdi. Og likevel er noen av dem mer lette når du tillater publikum å tolke, så de går hjem med det de vil hjem med. Det er en vanskelig ting. Du vil ikke slå det over hodet, men du vil få beskjeden ut. Du vil gjøre det med en viss nåde. ”

Og snakker om Welcome Back, Kotter, Ice Cube er satt til å spille i en filmatisering av den klassiske TV-serien. På spørsmål om hva han synes om den planlagte filmen, svarte Travolta, “Jeg gleder meg til å se den. Jeg tror det blir morsomt. Jeg synes det er en god idé, og jeg synes det er så mye smartere at han gjør det med et annet perspektiv enn hva vi gjorde, så det er nytt. ”

Travolta sier at han til og med ville vurdere en komo. “Jeg vet ikke. Jeg har blitt kontaktet på det, men jeg må se hva det var og hvordan det var og hva den virkelige var. ”

Ta et pass på Chicago: Travolta videreførte rollen som advokat Billy Flynn i musikalen Chicago, som ble nominert til 13 Oscar-priser og vant seks. Richard Gere fikk til slutt rollen og fikk kritisk anerkjennelse for sin opptreden som en tøff tapdansende advokat. "Vi gjorde en feil med Chicago fordi Chicago ble presentert for meg tre ganger, men ingen forklarte hva filmen skulle bli", forklarte Travolta. "Som et sceneshow sa jeg:" Jeg tror ikke det kommer til å fungere. Men konseptet med filmen var så mye annerledes, større og bedre, at hvis jeg hadde hørt dem og hatt flere møter med disse menneskene og blitt overbevist, men ingen overbeviste meg. De tilbød det bare. De fortsatte å tilby det igjen og tilby det igjen. Men det var ikke nok. Så da Hairspray kom rundt, gjorde de det samme, men de sa: 'Vi vil ikke la deg slippe unna denne gangen uten å møte. Vi kommer til å ha mange møter om det. ' Jeg sa, 'Ok. Jeg må stole på deg fordi jeg gjorde en feil sist. La oss ha møtene. ' Så i et år og to måneder hadde vi møter. ”

Travolta forklarte hvorfor det tok så lang tid å komme ombord. “Deres forpliktelse til A + -kvaliteten i hver avdeling, fordi musikaler er en minoritetssjanger. De er ingen garanti. De fungerer ikke alltid, og jeg har den største filmmusikalen i historien bak meg. Jeg skulle ikke ødelegge det. Så jeg måtte være overbevist om at alle har ender på rad. Du må la meg spille slik jeg ser det slik at jeg kan bidra til det. Da er vi alle gode, så de tillot det, og her er vi. "

Travolta fortsatte: ”Etter flere ganger med å ha spurt om hva visjonen var og de faste svarene ble sagt, og hvem de leide for å få til å gjøre bestemte ting - garderobe, sett, skuespillerne de hadde i tankene for hver av disse delene - sa: "Ok, de går for et A + -angrep på dette." Så viktigst for meg var det: 'Skal jeg være fri til å tolke denne rollen slik jeg ser den, eller må jeg holde meg til som et drag queen-konsept?' For det er ikke interessant for meg. Det er gjort, A og B, mye på skjermen, og C, jeg ville hatt det morsommere med å prøve å lure deg, få deg til å tro at jeg var kvinne enn ikke. Så de tingene tillot meg å gjøre det. ”

Gjensyn med Wild Hogs: Publikum spiste opp John Travolta, William H Macy og Tim Allen som tre kompiser som legger igjen livet for å reise på en kort biltur. Filmen var så populær at rykter om en oppfølger var uunngåelig. "Vel, de har spurt om det, men vi får se," avslørte Travolta. “De vil at vi skal gjøre det, men jeg vet ikke, fortsetter ... Jeg må spille det kortet når det kommer, se hvor bra det er og alt det der. Jeg må gjøre nye ting. ”