Hvordan bruke retin-a til å behandle fine linjer og rynker

Mange bruker Retin-A og andre retinoider for å behandle de fine linjene og rynkene, men er det trygt? Vi snakker med hudleger for å finne ut hvordan du bruker Retin-A og andre retinoider trygt som en del av et anti-aldringsregime.

Nei. 1 hemmelighet for å bremse tegn på aldring

Spørsmålet vi ofte blir spurt er: "Hvilke produkter kan jeg bruke for å få meg til å se yngre ut?"

Vi forteller alltid folk at det hemmelige våpenet i mitt anti-aldringsarsenal ikke er øyekrem eller Botox, det er retinol eller reseptbelagte retinoider (tenk Retin-A). Retinoider og retinol er vitamin A-derivater og de eneste produktene på markedet som har vist seg å "redusere fine linjer og rynker" betydelig, ifølge hudlege Maryann Mikhail fra Spring Street Dermatology i NYC. "Jeg anbefaler aldri noen av de andre dyre produktene der ute som hevder å gjøre dette," sa hun.

Mikhails retinoide påtegning er en av mange jeg har lest fra ledende hudleger. Men mens disse produktene påstås å snu tiden tilbake, har det en pris å bruke dem. Retin-A, Renova og Retacnyl forårsaker nesten alltid rødhet og peeling de første par ukene av bruk. Jeg har hatt mange venner som får et rør med Retin-A og aldri bruker det fordi de er redde for bivirkningene. Jeg har hatt andre venner som slutter å bruke Retin-A etter at de freaked ut over den resulterende rødhet og peeling. En venn rapporterte til meg at hun faktisk fikk kviser fra røret med Retin-A.

Så hva gir? Hvor risikabelt er retinoider? Jeg stilte Mikhail disse spørsmålene og mer, og svarene hennes endret måten vi bruker Retin-A på. Det viser seg at du kan starte på et retinoidregime med små problemer, men det er noen hemmeligheter for å bruke dem riktig.

Forsikre deg om at du bruker riktig retinoid eller retinol

Retin-A 0.05% er et godt utgangspunkt for folk flest, men hvis du har sensitiv hud eller er ekstra bekymret for peeling og følsomhet, kan det være lurt å be legen din om å sette deg på et mildere vitamin A-derivat slik at du gradvis arbeide opp til ekstra styrke ting.

"For mine retinoide nybegynnere begynner jeg vanligvis med adapalen eller tretinoin og" oppgraderer "til tazorac når jeg føler at huden deres takler det," sa Mikhail.

Retinoider koker i utgangspunktet til tre typer: adapalen (Differin), tretinoin (Retin-A, Renova, Atralin, Avita, Refissa og Retacnyl) og Tazorac, ifølge Mikhail.

"Generelt er adapalen den mildeste, tretinoin er i midten og tazorac er den mest intense (får deg til å skrelle mest)," sa hun.

Kvinner med tørr hud kan vurdere å bruke en OTC-retinoid i stedet. Hudlegen min anbefalte faktisk RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream, 1 unse fordi huden min blir for tørr i disse dager fra Retin-A.

Jeg har undersøkt de beste OTC-retinolene og kommet opp med denne fantastiske listen, Best Over-the-Counter Retinol Products.

Når du er på rett retinoid, kan du begynne å bruke den riktig.

Du skal ikke forlate produktet

En av de største feilene folk gjør med en ny hudpleierutine, er å forlate den. Det tar et par uker før huden akklimatiseres til et produkt, og enda mer tid for huden å begynne å vise fordelene med produktet. En måte å hjelpe huden med å tilpasse seg retinoider er å starte sakte, noe vennene mine som prøvde Retin-A ikke gjorde. I likhet med meg brukte de en nikkelstørrelse hver kveld for å dekke ansiktet og nakken.

"Hemmeligheten til riktig bruk av retinoid er å ta det sakte," sier Mikhail, som foreslår å bruke en ertestørrelse mengde for hele ansiktet og nakken, starter en natt i uken de første 3 ukene og øker sakte når huden blir vant.

"Studier har vist fordeler med bruk bare noen få ganger i uken hvis det er alt du tåler," sier Mikhail. I min erfaring dekker den mengden "ertstørrelse" knapt dekk på pannen min. Det ser ut til å gå lenger når jeg først har fuktet huden min. Du kan også blande krem ​​eller gel med fuktighetskrem, slik at du har mer produkt å jobbe med.

Forstå hva det løser og hva det ikke gjør

Noen spurte meg en gang om Retin-A ville fikse de dype linjene som utviklet seg på nesens sider. Andre spør meg om Retin-A vil få kråkefoten til å forsvinne magisk. Ifølge Mikhail reduserer reseptbelagte retinoider porestørrelsen, forhindrer hudormer og hudormer og forbedrer tegn på fine linjer og rynker, men de vil ikke fikse dype linjer eller kråkeføtter.

"Så mye jeg elsker og sverger til retinoider, må jeg si at det ikke er noe aktuelt som tar vare på rynker rundt øynene (kråkeføtter) som Botox eller Dysport," sier Mikhail.

Når det gjelder de dype linjene rundt nesen, er injiserbare fyllstoffer som Restylane dine beste spill. Du kan også gå opp i vekt. Kvinner over 40 år med ekstra polstring på seg ser ofte yngre ut enn tynne kvinner, som har mistet fettet i ansiktet når de har blitt eldre. Tenk på det berømte Catherine Deneuve-sitatet, "Når du blir eldre, må du være klar til å bytte rumpa for ansiktet ditt."

Må jeg få resept? hva med otc-produkter?

Forskningen min viser reseptfrie retinoler (et vitamin A-derivat med lavere doser) ganske enkelt har en lavere styrke dose av de aktive ingrediensene. For sterkere ting, vil du ha reseptstyrke.

Noen europeiske land, Canada og Mexico, selger retinoider over disk, så hvis du reiser til andre land, kan du hente Retin-A eller Retacnyl på apotek uten resept. Husk at det er risiko forbundet med retinoider, så jeg anbefaler på det sterkeste å bruke det under legens tilsyn.

Bivirkningene av vitamin A-produkter

Retinoider vil forårsake rødhet og avskalling hos noen pasienter. Når det gjelder min venns påstand om at hun brøt ut fra Retin-A, sa Mikhail at dette kunne skje, "Din venn som sverget at Retin-A brøt henne ut, har rett på - hos mange kvisepasienter gjør det det i de første 2 eller 3 ukers bruk. Jeg liker å tenke på det som retinoidet som bringer ut alle kviser under huden på en gang. Etter den første pukkelen rydder de opp. "

Hvis du finner ut at huden din har blitt tørr og rødnet på Retin-A, må du stoppe hudpleieregimet og pusse på ekstra jomfruoliven om natten i stedet. Ifølge hudlege Jessica Wu i Harper's Bazaar inneholder olivenolje fettsyrer som kan sammenlignes med de som finnes i din egen hud, så det gir en veldig mild og utrolig fuktighetsgivende fuktighetskrem.

Stopp i sommermånedene

Retinoider gjør huden superfølsom for sol, så hvis du bruker dem i sommermånedene, må du være forsiktig med å bruke hatter og mye solkrem når du er ute. Hvis du ikke vil ta sjansen om sommeren, anbefaler jeg å bytte til vitamin C om sommeren.

Vitamin C hjelper til med å forhindre rynker og gir solbeskyttelse. Jeg har en hel krukke med Trish McEvoys vitamin-C-krem (kjøp den online) som jeg bruker om sommeren, men du kan få gode vitamin C-produkter fra andre selskaper, inkludert SkinCeuticals CE Ferulic.

Hvordan bekjempe tørrheten som uunngåelig kommer

Når vi eldes, slutter oljekjertlene å fungere så effektivt, og jeg la merke til at jeg brukte Retin-A tørket ut huden min raskere. Selv om jeg elsker hvor klar og frisk huden min ser ut på Retin-A, LATER jeg også tørrheten. Men selv når jeg tar sommerpausene mine fra Retin-A, legger jeg merke til at huden min ikke lenger er det oljete rotet det var på 20-tallet (heldigvis hadde jeg aldri voksen kviser).

Jeg hjelper den tørre huden min ved å legge en dukke ekstra jomfru kokosnøttolje på en fuktig, varm vaskeklut og eksfoliere ansiktet mitt om morgenen. Ingenting jeg har prøvd, inkludert $ 50 kremer, fungerer også bra for å både eksfoliere ansiktet og fukte det på samme tid. Hvis du ikke har kokosnøttolje, fungerer olivenolje i en klype (jeg gjorde nettopp dette hjemme hos faren min i Texas, og det fungerte vakkert, selv om jeg hatet lukten). Du kan følge dette med solkrem (et MÅ med alle vitamin A-produkter som brukes i ansiktet) og din vanlige sminke.

Om natten skyller jeg på fuktighetskrem, og når den er dynket inn bruker jeg en ertstørrelse av Retin-A.

Advarsel: retinoider er ikke for alle

Hvis du bruker retinoid eller et vitamin A-derivat, vil du være ekstra følsom for sol. Du vil ha høy risiko for solbrenthet, så sørg for å bruke solkrem hver dag med regelmessige påføringer. Jeg anbefaler også å bruke hatt. Jeg slutter vanligvis å bruke Retin-A om sommeren.

Også, hvis du er gravid eller prøver å bli gravid, ikke bruk retinoider.

Hvis du bruker dette, må du stoppe skrubb og peeling?

Når du bruker retinoider, bør du unngå kjemisk peeling og skrubb, som kan være for hard på huden. Mikhail anbefaler sine klienter milde rensemidler og fuktighetskrem, som Purpose, Cetaphil og Aveeno.

Maryann Mikhail, MD, er en hudlege med Spring Street Dermatology i NYC (212) 431-4749.