Hva kan jeg gjøre for å krympe de store porene i nesen?

Kjære budsjettstil,
Jeg har enorme porer. Som, enorm. Jeg har ikke så mange problemer med kviser, og faktisk blir huden min ganske tørr, spesielt om vinteren. Jeg hadde god hud, bortsett fra det faktum at nesen min egentlig ser ut som en jordbær. Hva kan jeg gjøre for å fikse situasjonen?
Takk,
Heather M.

Kjære Heather,

Jeg har gode nyheter og dårlige nyheter. Dårlige nyheter først: det er absolutt ingenting du kan gjøre for å krympe porene, og når uttrykket går, selger alle som forteller deg annerledes. Den gode nyheten er at det er mye du kan gjøre for å få porene dine til å se mindre ut - og i skjønnhet er utseende virkelighet.

Fordi du nevner at du har tørr hud så vel som store porer, antar jeg at du har kombinasjonshud. I så fall velkommen til min personlige pine. Vanskeligheten med å ha kombinasjonshud er at du trenger å rengjøre huden din uten å tørke den over og fukte den uten å tette porene du har rengjort grundig.

Vi har gode råd om hvordan du minimerer utseendet til store porer, men det første og viktigste du må vite er at du aldri skal presse porene dine. Det er tilfredsstillende, men til slutt vil det bare gjøre situasjonen verre ved å skade porene og tvinge smuss og olje dypere inn i huden din. Nøkkelen er å la produktene fungere for deg.

Det første trinnet er å velge et godt rengjøringsmiddel. Mange eksperter anbefaler gelbaserte rensemidler for kombinasjonshud. Hvis nesen, pannen og haken din fortsatt er fet, kan du prøve en toner eller snerpende - men ikke føler at du må bruke disse produktene hvis rensing allerede tørker huden din. Jeg liker også å bruke et reseptfritt produkt med salisylsyre når porene mine ser spesielt tøffe ut. Det hjelper med å øke celleomsetningen og eksfoliere huden din.

Det neste trinnet i din daglige rutine er fuktighetsgivende. Du vil ha et oljefritt produkt slik at du ikke legger til glanssituasjonen.

Det er det for den daglige prosessen. Nå for min favorittdel: på en ukentlig basis, prøv enten porestrimler eller en leiremaske. Det er mange flotte produkter på markedet i begge kategorier, men mine nåværende favoritter er Biore Pore Strips og Kiss My Face Pore Shrink Deep Cleansing Mask.

Noen skjønnhetseksperter vil også anbefale en retinoid, men jeg liker dem ikke personlig, da de pleier å rødme huden min. Min følelse er at hvis jeg må velge mellom noen synlige porer og rynker og rød hud, tar jeg porene og rynken. De er lettere å dekke.

Når vi snakker om det, hvis du ikke allerede bruker en primer, er det verdt å gi det et skudd. Jeg bruker en i stedet for foundation eller tonet fuktighetskrem de fleste dager, og synes det gjør underverker å skjule porene og skape et naturlig utseende. Du kan også prøve en av de nye BB-kremene som oversvømmer markedet.

Til slutt vil jeg nevne i forbifarten at en estetiker fortalte meg for mange år siden at hvis jeg sluttet å drikke koffein, ville porene mine se bedre ut. Jeg aner ikke om dette var sant, for jeg vil helst ha porer som er store nok til å svelge planeter enn å gi opp kaffen min. PRIORITETER.

Uansett, når du er ferdig med din reviderte rutine, vil det ikke ha noe å si at du faktisk ikke kan krympe porene. Ingen vil være i stand til å se forskjellen.