Dumme donald trumf sitater

Med presidentkampanjen i 2016 som ga Donald Trump et publikum hver dag, hadde han også en mulighet hver dag til å si noe opprørende og ofte unøyaktig eller i det minste motstridende. Men som denne samlingen viser, har han sagt opprørende ting i flere tiår.

Viser ydmykhet

"Jeg er også beæret over å ha det største temperamentet som noen har." —3. November 2016

"Jeg alene kan ordne det." —I hans selvoppfyllende aksepttale ved den republikanske nasjonale stevnet 21. juli 2016

"Jeg tror jeg er, faktisk ydmyk. Jeg tror jeg er mye mer ydmyk enn du ville forstå." - "60 Minutes" -intervju, 17. juli 2016

"Det fine med meg er at jeg er veldig rik."

"Jeg vil være den største jobbpresidenten som Gud noensinne har skapt." - kunngjør sin kampanje for president

"Alle kvinnene på 'The Apprentice' flørte med meg - bevisst eller ubevisst. Det er å forvente."

"La meg si deg at jeg er en veldig smart fyr." - på hans intelligens

"Beklager tapere og hatere, men IQ-en min er en av de høyeste - og dere vet alle det! Vær ikke så dum eller usikker. Det er ikke din feil."

På kroppen hans

"Fingrene mine er lange og vakre, ettersom det er godt dokumentert, er det forskjellige andre deler av kroppen min."

"Han henviste til hendene mine. Hvis de er små, må noe annet være lite. Jeg garanterer deg at det ikke er noe problem. Jeg garanterer det." — Skryter av penisstørrelsen i referanse til en vits av den republikanske rivalen Marco Rubio, GOP-presidentdebatt, 3. mars 2016

På kampanjen og valget

"Vi bør bare avlyse valget og bare gi det til Trump." - snakket på et møte i Toledo, Ohio, 27. oktober 2016

"Jeg vil fortelle deg den gangen. Jeg holder deg i spenning, ok?" —Nekter å si om han vil godta valgresultatet under den tredje presidentdebatten, 19. oktober 2016

“Jeg har hatt en vakker, jeg har hatt en feilfri kampanje. Du skriver bøker om denne kampanjen. ” —29. Juli 2016

'Du vet hva jeg ville. Jeg ønsket å slå et par av disse høyttalerne så hardt. Jeg ville ha truffet dem. Nei nei. Jeg skulle slå dem, jeg var helt klar, og så ringte jeg fra en høyt respektert guvernør ... Jeg skulle slå en fyr spesielt, en veldig liten fyr. Jeg skulle slå denne fyren så hardt at hodet hans ville snurre, og han ville ikke vite hva i helvete skjedde ... Jeg skulle treffe en rekke av disse høyttalerne så hardt at hodet deres ville spinne, de ville aldri komme seg. Og det er det jeg gjorde med mye - det er derfor jeg fremdeles ikke har visse mennesker som støtter meg: de har fortsatt ikke kommet seg. "- reagerer på den demokratiske nasjonale konvensjonen, 29. juli 2016

"Jeg tror det eneste kortet hun har er kvinnekortet. Hun har ikke noe annet i gang. Helt ærlig, hvis Hillary Clinton var en mann, tror jeg ikke hun ville fått 5% av stemmene. Og det vakre er at kvinner ikke gir ikke som henne, ok? " —Victory pressekonferanse, New York, 26. april 2016

"Jeg tror ikke jeg kommer til å tape, men hvis jeg gjør det, tror jeg ikke at du noen gang kommer til å se meg igjen, folkens. Jeg tror jeg drar til Turnberry og spiller golf eller noe." —Maryland-rally, 24. april 2016

"Jeg tror du ville ha opptøyer. Jeg tror du ville ha opptøyer. Jeg representerer mange, mange millioner mennesker. I mange tilfeller førstegangsvelgere ... Hvis du frikjenner disse menneskene? Og du sier vel, Beklager, du er 100 stemmer korte, selv om den neste er 500 stemmer kort? Jeg tror du vil ha problemer som du aldri har sett før. Jeg ville ikke lede det, men jeg tror dårlige ting vil skje." —På hva som vil skje hvis nominasjonen blir hentet fra ham på det republikanske stevnet, CNN-intervju, 16. mars 2016

"Vi vant med dårlig utdannede. Jeg elsker dårlig utdannede." —På hans opptreden med dårlig utdannede velgere som hjalp ham med å vinne Nevada Caucus, 23. februar 2016

"Jeg kunne stå midt på Fifth Avenue og skyte noen, og jeg ville ikke miste noen velgere, ok? Det er utrolig." - snakket på et møte i Sioux Center, Iowa, mens publikum lo 23. januar 2016

“Jeg vet hvor hun gikk - det er ekkelt, jeg vil ikke snakke om det. Nei, det er for ekkelt. Ikke si det, det er ekkelt. "- når Hillary Clinton tok en badepause under en demokratisk presidentdebatt

“Jeg tror ikke jeg har gjort feil. Hver gang noen sa at jeg gjorde en feil, gjør de meningsmålingene, og tallene mine går opp, så jeg antar at jeg ikke har gjort noen feil. "

"Vi trenger en leder som skrev 'The Art of the Deal'." - plugger inn boken hans i presidentkampanjens kunngjøring

"Jeg tror den eneste forskjellen mellom meg og de andre kandidatene er at jeg er mer ærlig og kvinnene mine er vakrere." - mens man ertet et presidentvalg i 2000

Viser sin uvitenhet

"'Du vet du nettopp har angrepet en Gold Star-familie?' advarte en rådgiver Trump
Trump visste ikke hva en Gold Star-familie var: 'Hva er det?' spurte han. "- som rapportert av New York Magazine

"Hvorfor kan vi ikke bruke atomvåpen?" —Spørre angivelig en utenrikspolitisk rådgiver tre ganger under et møte hvorfor USA ikke kunne bruke sitt atomvåpenlager, ifølge MSNBCs Joe Scarborough

"[Vladimir Putin] drar ikke til Ukraina, OK, bare så du forstår det. Han kommer ikke til Ukraina, ok? Du kan merke det. Du kan legge det ned." — Tilsynelatende uvitende om at Russland allerede hadde annektert Krim i et innbrudd i 2014 i Ukraina som etterlot tusenvis av døde, 31. juli 2016

"Jeg snakker med meg selv, nummer én, fordi jeg har en veldig god hjerne og jeg har sagt mange ting." - da jeg spurte på MSNBCs "Morning Joe" som han snakker konsekvent med om utenrikspolitikk, 16. mars, 2016

"Jeg skal si deg at det er Big Business. Hvis det er ett ord som beskriver Atlantic City, er det Big Business. Eller to ord - Big Business."

"Trump Steaks, hvor er biffene? Har vi biffer? Vi har Trump Steaks." —Touting hans påståtte biffvirksomhet under en pressekonferanse ved å dele ut biffer fra Bush Brothers Provision Co. Trump frosne biffer ble tilbudt i Sharper Image-butikker i 2007, men har siden blitt avviklet 8. mars 2016

"Når Mexico sender sine mennesker, sender de ikke sitt beste. De sender folk som har mange problemer ... de bringer narkotika, de bringer kriminalitet. De er voldtektsmenn."

På ikke å betale skatt og hans formue

"Det gjør meg smart." - som svar på Hillary Clintons forslag om at han ikke betaler føderal inntektsskatt, 26. september 2016

"Jeg er ikke en schmuck. Selv om verden går til helvete i en håndkurv, mister jeg ikke en krone."

"Jeg håper liksom at det skjer fordi folk som meg ville gå inn og kjøpe. Hvis det er en boble som de kaller det, vet du at du kan tjene mye penger." —I en lydbok fra 2006 produsert av Trump University, som uttrykte spenning to år før et boligmarkedskollaps brakte den amerikanske økonomien

Viser sine doble standarder

"Det er ikke lenge siden. krig og sa at han var "berettiget til å gjøre en feil", men la til at Hillary Clinton ikke er, "60 minutter" intervju, 17. juli 2016

På kvinner og kvinnegjøring

Donald Trump ved den tredje presidentdebatten: "Ingen respekterer kvinner mer enn meg."

Tre minutter senere: "En slik ekkel kvinne." —19. Oktober 2016

"Jeg slipper litt med slike ting." —På sprengning inn i omkledningsrommene til Miss Universe

"Tro meg, hun ville ikke være mitt første valg, at jeg kan fortelle deg." —Donald Trump, latterliggjort av kvinnene som påstått at han overfalt dem seksuelt, og antydet at anklagerne ikke var attraktive nok til å tjene hans oppmerksomhet. —14. Oktober 2016

"Du vet at jeg automatisk blir tiltrukket av vakre - jeg begynner bare å kysse dem. Det er som en magnet. Bare kyss. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, lar de deg gjøre det. Du kan gjøre hva som helst. . Ta tak i dem med p ** sy. Du kan gjøre hva som helst. " —I 2005-intervju med Billy Bush fra Access Hollywood

"Du vet, det spiller ingen rolle hva [media] skriver så lenge du har en ung og vakker rumpe."

"Det må være noen form for straff ... du går tilbake til en posisjon som de hadde der de kanskje ville dra til ulovlige steder, men vi må forby det." —På kvinner som har aborter, MSNBC-intervju 30. mars 2016

"Kvinner: Du må behandle dem som s ** t."

"En person som er veldig flat overkropp er veldig vanskelig å være 10."

"Jeg kjenner ikke engang noen av disse uttalelsene. Jeg vet ikke engang hva de er. Ingen respekterer kvinner mer enn jeg gjør." —Når spurte i et CNN-intervju om hans nedverdigende uttalelser om kvinner, 21. mars 2016

På michellefelt

"Hun hadde en penn i hånden, som Secret Service ikke liker, fordi de ikke vet hva det er, om det er en liten bombe." —På reporter Michelle Fields, som hans kampanjeleder, Corey Lewandowski, angivelig overfalt da hun prøvde å stille Trump et spørsmål etter et møte, CNN rådhus, 29. mars 2016

“Hun er ikke en baby. Hun tok tak i meg. Skal jeg legge ut tiltale mot henne? "- antydet at det var Michelle Fields som var angriperen, ikke kampanjesjefen, som han insisterte på at han bare hadde beskyttet ham mot henne. Lewandowski ble arrestert på grunn av batteriladninger etter hendelsen, CNN rådhus 29. mars 2016

Den 9/11

"40 Wall Street var faktisk den nest høyeste bygningen i Manhattan sentrum ... Og nå er den den høyeste." — Skryter av bygningen hans etter angrepet på World Trade Center den 9. september i et intervju med WWOR / UPN 11 News i New York, 9. september 11

"Jeg skrev dette ut, og det er veldig nært mitt hjerte. Fordi jeg var der nede og så på politiet og brannmennene våre nede den 7/11, nede på World Trade Center rett etter at det kom ned. Og jeg så den største mennesker jeg noen gang har sett i aksjon. " —Forvirrende 7/11 med 9/11, Buffalo, New York, 18. april 2016

Om Russland og Putin

“Jeg tror ikke noen vet at det var Russland som brøt seg inn i DNC. [Clintons] sier Russland, Russland, Russland, men det gjør jeg ikke - kanskje det var det. Jeg mener, det kan være Russland, men det kan også være Kina. Det kan også være mange andre mennesker. Det kan også være noen som sitter på sengen deres som veier 400 pund, ok? " —I den første presidentdebatten, 26. september 2016

“Russland, hvis du lytter, håper jeg at du kan finne de 30,000 e-postene som mangler. Jeg tror du sannsynligvis vil bli belønnet mektig av pressen vår. "- og oppfordrer russiske spioneringstjenester til å gripe inn i det amerikanske valget og hjelpe til med å sabotere Hillary Clinton. De aktuelle e-postmeldingene ble ansett som" personlige ", men Trump hadde tidligere sagt at han tror de inneholder sensitiv etterretning, noe som betyr at Trump håper Vladimir Putin får tilgang til klassifisert amerikansk regjeringsinformasjon 27. juli 2016

“Jeg var sjokkert over å høre [Vladimir Putin] nevne N-ordet. Du vet hva N-ordet er. Nummer én han ikke liker ham og nummer to respekterer han ham ikke. Jeg tror han kommer til å respektere presidenten din hvis jeg blir valgt, og jeg håper han liker meg. "- Underforstått at Putin bruker" N-ordet "for å beskrive president Barack Obama, 27. juli 2016

På Obamas fødselsattest

"Hillary Clinton ... startet birther-kontroversen. Jeg avsluttet den." - hevder feilaktig at Hillary Clinton startet ryktene om at president Obama ikke var født i USA, 16. september 2016

"Jeg har folk som har studert [Obamas fødselsattest] og de kan ikke tro hva de finner ... Jeg vil gjerne at han skal vise fødselsattesten, og kan jeg være ærlig med deg, jeg håper han kan. Fordi hvis han ikke kan, hvis han ikke kan, hvis han ikke er født i dette landet, noe som er en reell mulighet ... så har han trukket en av de store ulempene i politikkens historie. " —Tre uker før president Barack Obama ga ut sitt fødselsattest i lang form i 2011

"Jeg er ærlig ærlig over å ha spilt en så stor rolle i forhåpentligvis, forhåpentligvis, å bli kvitt dette problemet. Vi må se på det, vi må se om det er ekte, er det riktig, hva står på det, men jeg håper det sjekker vakkert ut. Jeg er veldig stolt, jeg er virkelig beæret. " —På president Obama frigjør sitt fødselsattest i lang form

"La meg si deg at jeg er en veldig smart fyr. Jeg var en veldig god elev på den beste skolen i landet. Årsaken til at jeg er litt i tvil, bare litt, er at han vokste opp og ingen kjente ham. " —Om hvorfor han trodde at president Obama ikke var født i USA

Om vold mot Hillary Clinton

"Jeg tror det vi burde gjøre er - hun går rundt med bevæpnede livvakter som du aldri har sett før. Jeg tror at livvaktene hennes burde slippe alle våpen. De bør avvæpne. Ikke sant? Ikke sant? Jeg tror de bør avvæpne - umiddelbart. Hva gjør tror du? Ja? Ja. Ja. Ta bort våpnene deres! Hun vil ikke ha våpen. Ta dem - la oss se hva som skjer med henne. " —På Hillary Clinton, 16. september 2016

"Hvis hun får velge dommerne sine - ingenting du kan gjøre, folkens. Selv om folkene i Second Amendment er. Kanskje det er det. Jeg vet ikke." —I det mange tolket som et forslag om at noen kan skyte Hillary Clinton, hennes høyesterettsvalg, eller begge deler, Wilmington, North Carolina, kampanjerally, 9. august 2016

Om vold mot demonstranter

"Jeg elsker gamle dager, vet du? Vet du hva jeg hater? Det er en fyr som er helt forstyrrende, som slår slag, vi får ikke slå tilbake lenger .... Jeg vil slå ham i ansiktet, jeg ' Jeg forteller deg det. " —Om hvordan han ville håndtere en demonstrant i Nevada, som utløste brølende applaus fra publikum, 22. februar 2016

"Det kan være noen med tomater i publikum. Hvis du ser noen som gjør seg klare til å kaste en tomat, banker du dritten ut av dem, vil du? Seriøst. Ok? Bare bank i helvete - jeg lover deg, jeg vil betale for advokatkostnader. " —Oppmuntrende vold på samlingene hans, Cedar Rapids, Iowa, 1. februar 2016

"Det var så flott. Hvem var personen som gjorde det? Legg opp hånden din, legg opp hånden din. Ta den personen opp hit. Jeg elsker det." —Prisende to publikummere som taklet en demonstrant på hans møte i South Carolina, 16. februar 2016

"Pressen går nå, de sier:" Åh, men det er slik vold. " Ingen vold. Vet du hvor mange mennesker som har blitt såret på våre samlinger? Jeg tror, ​​i utgangspunktet ingen, bortsett fra at noen kanskje ble truffet en gang. Det er en kjærlighetsfest. Dette er kjærlighetsfestene. Og innimellom ... noen vil stå opp og de vil si noe ... Det er en liten forstyrrelse, men det er ingen vold. Det er ingen som helst. " —På kampanjen hans, til tross for dokumentert bevis for det motsatte, 14. mars 2016

Ubegrunnede beskyldninger

"Jeg er blitt behandlet veldig urettferdig av denne dommeren. Nå, denne dommeren er av meksikansk arv. Jeg bygger en mur, OK? Jeg bygger en mur." - anklager den amerikanske distriktsdommeren Gonzalo Curiel, som leder svindelsaken mot Trump University, for å være partisk mot ham på grunn av sin meksikanske arv, til tross for at han er en amerikansk statsborger som ble født i Indiana, CNN-intervju, 5. juni , 2016

"Hva med å bringe kurver med penger til Irak? Jeg vil vite - hvem var soldatene som hadde den jobben? Jeg vil vite hvem som var soldatene som hadde den jobben, for jeg tror de lever bra akkurat nå, hvem som helst de kan være. " —Donald Trump, anklager tilsynelatende amerikanske soldater i Irak for stor tyveri, 14. juni 2016

"Faren hans var med Lee Harvey Oswald før Oswald ble - du skjønner, skutt. Jeg mener, det hele er latterlig. Hva er dette, rett før han ble skutt, og ingen tar det engang opp. De gjør ikke engang snakk om det. Det ble rapportert, og ingen snakker om det. " - antyder at faren til Ted Cruz kan ha vært involvert i attentatet på president John F. Kennedy, Fox News-intervju 3. mai 2016

"Det var mennesker som heiet på den andre siden av New Jersey, hvor du har store arabiske befolkninger. De jublet da World Trade Center kom ned." - å komme med en ubegrunnet beskyldning om angrepene 9. september

På Kina

"Kina stjeler forskningsdroner fra United States Navy i internasjonale farvann - river den ut av vannet og tar den til Kina i en uhemmet handling." —Staver “enestående” i en tweet som trakk utbredt spott, 17. desember 2016

"Hvem vet?" —Når han ble spurt om han som president ville starte en krig med Kina, intervju i New York Times, 25. mars 2016

"Når sist noen så oss slå, la oss si, Kina i en handelsavtale? De dreper oss. Jeg slo Kina hele tiden." —På hans diplomatiske ferdigheter

På politikere

"Jeg liker ikke gråt." —På husets høyttaler John Boehner

"Hele livet har jeg sett politikere skryte av hvor fattige de er, hvordan de kom fra ingenting, hvor fattige foreldrene og besteforeldrene deres var. Og jeg sa til meg selv om de kan holde seg så fattige i så mange generasjoner, kanskje dette er ikke den typen person vi vil velge til høyere kontor. Hvor smarte kan de være? De er idioter. " —New York Times intervju med Maureen Dowd, 28. november 1999

I Midt-Østen

"Når Iran, når de sirkler rundt de vakre ødeleggerne våre med sine små båter, og de gjør en gest mot folket vårt som de ikke skal få lage, vil de bli skutt ut av vannet." - truer med å gå i krig med Iran over frekke håndbevegelser, Pensacola, Florida, 9. september 2016

"Irak og Iran var veldig like militært, og de ville kjempe, kjempe, kjempe, og så ville de hvile. De ville kjempe, kjempe, slåss, og så ville Saddam Hussein gjøre bensin, og noen andre ville gjøre noe annet, og de ville hvile. " - demonstrere sin kunnskap om utenrikspolitikk på et rådhusmøte i Virginia Beach, Virginia, 6. september 2016

"Ja, jeg tror det." - da han ble spurt om han støttet Irak-krigen i 2002, til tross for at han nå hevder at han motsatte seg det, intervju med Howard Stern, 11. september 2002

"Jeg tror islam hater oss." —CNN-intervju 10. mars 2016

"Vi kommer til å slå IS ** ut." —Portsmouth, New Hampshire

"Det andre med terroristene er at du må ta ut familiene deres. Når du får disse terroristene, må du ta ut familiene deres. De bryr seg om livet sitt, ikke unger deg selv. Når de sier at de ikke bryr seg om deres liv, må du ta ut familiene deres. " —Fox News-intervju, 2. desember 2015

På afroamerikanere

"Dwyane Wades fetter ble nettopp skutt og drept da hun gikk med babyen sin i Chicago. Akkurat det jeg har sagt. Afro-amerikanere vil STEMME TRUMP!" —Tweeting om den tragiske døden til Nykea Aldridge, fetter av NBA-stjernen Dwyane Wade, og gjør alt om ham, 27. august 2016

"Hva har du å tape ved å prøve noe nytt som Trump? Hva har du å tape? Du lever i fattigdom; skolene dine er ikke gode; du har ingen jobber; 58 prosent av ungdommen din er arbeidsledig. Hva i helvete må du tape? " - å lage en tonehøyde for å vinne afroamerikanske velgere, og legger til: "På slutten av fire år garanterer jeg deg at jeg får 95 prosent av den afroamerikanske stemmene," 19. august 2016

"Se på min afroamerikanske her borte!" — På et kampanjerally 3. juni 2016

"Jeg har et flott forhold til de svarte."

På handel

"Frihandel er forferdelig. Frihandel kan være fantastisk hvis du har smarte mennesker. Men vi har dumme mennesker."

På å lyve og løgnene hans

"Jeg lyver kanskje for deg som Hillary gjør hele tiden, men jeg vil aldri lyve for Giacomo, ok?" - innrømmer å lyve for velgere mens han snakket på et møte i Connecticut, men sa at han ikke ville lyve for en 18 år gammel kreftpasient i publikum, Giacomo Brancado, 13. august 2016

"Fra et moralsk synspunkt tror jeg på det. Men du må også bli valgt. Og det er ingen måte en republikaner vil slå en demokrat når republikaneren sier:" Vi kommer til å kutte din sosiale sikkerhet "og Demokraten sier: 'Vi kommer til å beholde det og gi deg mer.' —Forklarende til husets høyttaler Paul Ryan at han støtter å kutte sosialforsikringen selv om han sier det motsatte på kampanjesporet (Bloomberg Businessweek, 26. mai 2016)

"Dette er dumme mennesker som sier 'Å, erklærte ikke Trump konkurs? Gjorde han ikke konkurs?' Jeg gikk ikke konkurs. " —Donald Trump, om søknad om konkurs på deler av hans forskjellige virksomheter

"Ja, jeg tror det." - da han spurte om han støttet Irak-krigen, til tross for at han nå hevder at han motsatte seg det, intervju med Howard Stern, 11. september 2002

«Egentlig tullet jeg bare. Du kan få babyen herfra. Ikke bekymre deg, jeg tror hun virkelig trodde meg at jeg elsker å få en baby som gråter mens jeg snakker. Det er OK Folk forstår ikke. Det er OK. "- Å starte en mor og hennes gråtende baby fra et møte øyeblikk etter å ha sagt" Jeg elsker babyer, "2. august 2016

"Jeg har sett tall på 24 prosent - jeg så faktisk et antall på 42 prosent arbeidsledighet. 5.3 prosent. 20 prosent arbeidsledighet - det er den største vitsen som finnes i dette landet. ... Arbeidsledigheten er sannsynligvis 30 prosent, men Jeg vil fortelle deg, du har noen gode økonomer som vil fortelle deg at det er 32, 42. Og det høyeste jeg har hørt så langt er 28 prosent. " —Overdrivet sterkt arbeidsledigheten i et krav som ble vurdert falsk av Politifact, 2015. september XNUMX

På å komme til himmelen

"For evangeliske, for de kristne, for alle, for alle av religion, vil dette være, kan være, det viktigste valget vårt land noensinne har hatt. Og når jeg først kommer inn, vil jeg gjøre det jeg gjør veldig vel. Og jeg regner med at det sannsynligvis er den eneste måten jeg kommer til himmelen på. Så jeg må gjøre en god jobb. " —Tale til evangeliske ledere i Orlando, Florida, 11. august 2016

På media

"De skriver ikke bra. De har folk der borte, som Maggie Haberman og andre, de gjør ikke det - de skriver ikke bra. De vet ikke hvordan de skal skrive bra." —Angrep The New York Times i en grammatisk feil tirade, Fox News-intervju med Sean Hannity, 1. august 2016

"Jeg tror landet vårt også dreper mye, Joe." - tilsynelatende ubekymret for at Russlands president Vladimir Putin dreper journalister som er uenige med ham, når de blir presset for å fordømme slike handlinger i et intervju med MSNBCs Joe Scarborough

"Mannen som skrev den andre boka ... skrev ikke den første boka. Forskjellen var som kyllingsalat og kylling s ** t." —På president Obamas bøker

På militæret

"Jeg har alltid ønsket å få det lilla hjertet. Dette var mye lettere." —På å motta et lilla hjerte i gave fra en pensjonert oberstløytnant og tilhenger, 2. august 2016

"Jeg vet mer om ISIS enn generalene gjør, tro meg ... Jeg ville bombe det ut av dem." - Nov. 13. 2015

"Dette er Trump-teorien om krig. Men jeg er god i krig. Jeg har hatt mange egne kriger. Jeg er veldig god i krig. Jeg elsker krig på en bestemt måte. Men bare når vi vinner . " - Selv om han aldri tjente i militæret og mottok fem utkast til utsettelser, Fort Dodge, Iowa, 12. november 2015

"Han er ikke en krigshelt. Han er en krigshelt fordi han ble fanget. Jeg liker folk som ikke ble fanget." —På John McCain

På ofrene hans

"Jeg tror jeg har ofret mye. Jeg jobber veldig, veldig hardt." - avviser påstanden fra den muslimske advokaten Khizr Khan, hvis sønn døde i Irak i 2004, på den demokratiske konvensjonen om at Trump hadde "ofret ingenting og ingen." Trump klarte ikke å nevne et eneste offer da han ble presset til å utdype ABC News-intervju 30. juli 2016.

På innvandring

"Donald J. Trump etterlyser en total og fullstendig nedleggelse av muslimer som kommer inn i USA til vårt lands representanter kan finne ut hva som skjer." —Kampanjeuttalelse

"Jeg vil bygge en stor mur - og ingen vil bygge vegger bedre enn meg, tro meg - og jeg vil bygge dem veldig billig. Jeg vil bygge en stor, stor mur på den sørlige grensen vår, og jeg vil få Mexico til å betale for den muren. . Merk mine ord."

Krenkelser om bestemte kvinner

"Hvis Hillary Clinton ikke kan tilfredsstille mannen sin, hva får henne til å tro at hun kan tilfredsstille Amerika?"

"Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av henne hvor som helst." —Rådende Fox News-anker Megyn Kelly over spørsmål hun stilte under den første republikanske primærdebatten

"Se på ansiktet! Ville noen stemme på det? Kan du forestille deg det, ansiktet til vår neste president mener jeg, hun er en kvinne, og jeg er ikke s'posedta å si dårlige ting, men virkelig, folkens, kom igjen. Er vi seriøse? " —På den republikanske presidentkandidaten Carly Fiorina

"Selv et løp mot Obama, [Hillary Clinton], skulle slå Obama. Jeg vet ikke hvem som ville være verre, jeg vet ikke, hvordan kan det være verre? Men hun skulle slå - hun ble favorisert til å vinne —Og hun ble sliten, hun mistet, jeg mener hun tapte. " —Bruker et vulgært jiddisk ord med henvisning til Clinton

"Jeg vil gjerne høre [henne] si noe." - å sverte Ghazala Khan, mor til en falt amerikansk soldat, ved å antyde at hun ikke fikk snakke, til tross for at hun har snakket offentlig om sønnens død, intervju ABC News 30. juli 2016

"Må være et vakkert bilde, du faller på kne." —Til den kvinnelige "Celebrity Apprentice" -deltakeren Brande Roderick, etter at et annet rollebesetningsmedlem sa at hun hadde kommet seg ned på kne og ba om ikke å få sparken

"Hvis jeg kjørte" The View ", ville jeg sparket Rosie [O'Donnell]. Jeg mener, jeg ville sett henne rett i det fete, stygge ansiktet hennes, vil jeg si," Rosie, du er sparket. "

På homofile

"Det er som i golf. Mange mennesker - jeg vil ikke at dette skal høres trivielt ut - men mange bytter til disse veldig lange putterne, veldig lite attraktive. Det er rart. Du ser disse flotte spillerne med disse veldig lange putterne. fordi de ikke kan synke trefotere lenger. Og jeg hater det. Jeg er tradisjonalist. Jeg har så mange fantastiske venner som tilfeldigvis er homofile, men jeg er tradisjonalist. " - å fortelle The New York Times hvorfor han motarbeider homofilt ekteskap

“LHBT-samfunnet, det homofile samfunnet, det lesbiske samfunnet — de er så mye for det jeg har sagt de siste tre-fire dagene. Spør homofile hva de tenker og hva de gjør, i ikke bare Saudi-Arabia, men mange av disse landene, og så fortell meg - hvem er vennen din, Donald Trump eller Hillary Clinton? "- i en skryt som fremkalte utbredt latterliggjøring fra LHBT-samfunnet, 15. juni 2016

På familien hans

“Jeg liker barn. Jeg mener, jeg vil ikke gjøre noe for å ta vare på dem. Jeg skal skaffe penger, og hun tar seg av barna. "

"Jeg tror ikke Ivanka ville gjort det, selv om hun har en veldig fin figur. Jeg har sagt at hvis Ivanka ikke var datteren min, ville jeg kanskje treffe henne." —Når han spurte hvordan han ville reagere hvis Ivanka stilte for Playboy

"Ja, hun er virkelig noe, og hvilken skjønnhet, den. Hvis jeg ikke var lykkelig gift og, vet du, faren hennes ..." - på datteren hans Ivanka

"Hun har virkelig blitt et monster ... jeg mener monster på den mest positive måten." —På hans gravide kone Melania

Andre støtende eller dumme kommentarer

"Jeg vet ikke hvilket hotell dette er, men du burde prøve å slå på klimaanlegget, ellers får vi ikke betalt." — Levere et utvidet rant om en varm ballsal på Hotel Roanoke & Conference Center i Virginia. Hotellet sa at klimaanlegget fungerte som det skal 26. juli 2016.

"Setter pris på gratulasjonene for å ha rett i radikal islamsk terrorisme, jeg vil ikke ha gratulasjoner, jeg vil ha seighet og årvåkenhet. Vi må være smarte!" —Tweeting av en ydmyk skryt etter Orlando-skyte massakren, 12. juni 2016

"Happy Cinco de Mayo! De beste taco-bollene er laget i Trump Tower Grill. Jeg elsker Hispanics!" — Via Twitter

"Hva vet jeg om det? Alt jeg vet er hva som er på internett." —På å prøve å smøre en demonstrant som skyndte seg på scenen ved kampanjerallyet sitt ved å tvitre en mye debunked hoax-video som binder ham til ISIS, 'Meet the Press' intervjuet, 13. mars 2016

"Bare så du forstår, jeg vet ikke noe om David Duke, OK? Jeg vet ikke noe om hva du engang snakker om med hvit overherredømme eller hvite overlegenheter. Så jeg vet ikke. Jeg vet ikke vet - godkjente han meg, eller hva skjer? Fordi jeg ikke vet noe om David Duke; jeg vet ingenting om hvite overmenn. " —Nekter å fordømme tidligere Ku Klux Klan-veiviser og bemerket den hvite overlegen David Duke, som støttet Trump for president, 28. februar 2016

"Det er bedre å leve en dag som en løve enn 100 år som en sau." —I en tweet som siterer den fascistiske italienske diktatoren Benito Mussolini, 28. februar 2016

"For at en religiøs leder skal sette spørsmålstegn ved en persons tro er skammelig. Jeg er stolt over å være kristen ... Hvis og når Vatikanet blir angrepet av ISIS, som som alle vet er ISIS 'ultimate trofé, kan jeg love deg at paven ville har bare ønsket og bedt om at Donald Trump ville ha vært president fordi dette ikke ville ha skjedd. " — Som svar på uttalelser fra pave Frans som sa at ”en person som bare tenker på å bygge murer, uansett hvor de er, og ikke bygge broer, er ikke kristen.” (18. februar 2016)

“Nå, stakkaren - du må se denne fyren, 'Ah, jeg vet ikke hva jeg sa! Jeg kan ikke huske! '"- spottende etterforskningsreporter fra New York Times Serge Kovaleski, som har en fysisk funksjonshemning kalt artrogryposis som begrenser fleksibiliteten i armene, ved å rykke armene foran kroppen.

"Jeg vil bygge deg ... en av de store ballsalene i verden." —På å bygge en ballsal på 100 millioner dollar i Det hvite hus

"Du vet det morsomme, jeg kommer ikke overens med rike mennesker. Jeg kommer bedre sammen med middelklassen og de fattige enn jeg kommer sammen med de rike."

"Hvis Obama trekker seg fra kontoret NÅ og derved gjør en god tjeneste for landet, vil jeg gi ham gratis livegolf på en av mine baner!"

"Vi kommer til å bringe virksomheter tilbake. Vi kommer til å ha virksomheter som tidligere var i New Hampshire, som nå er i Mexico, kommer tilbake til New Hampshire, og du kan be dem om å gå f ** k selv. Fordi de la deg ned, så gikk de! " — På et møte i Portsmouth, New Hampshire

"Disse menneskene - jeg vil gjerne bruke veldig stygt språk. Jeg vil ikke gjøre det. Jeg skulle si at de virkelig var fulle av s ** t, men jeg vil ikke si det." - snakker om politikere på et kampanjerally i Exeter, New Hampshire

"Når det gjelder tid til mislighold, kommer de ikke til å huske noen av republikanernes navn. De kommer til å huske ett navn i historiebøkene, og det er Obama." —Oppfordrer republikanerne til å tvinge en mislighold på Amerikas gjeld slik at Obama ikke blir gjenvalgt

"I livet må du stole på fortiden, og det kalles historie." —På "Celebrity Apprentice"