11 «dr. jekyll og hr. hyde «sitater

Robert Louis Stevenson skrev litteraturhistorie med sin roman "Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde." Denne historien om den dobbelte personligheten som personifiseres under et medisinsk eksperiment, har blitt fortalt og fortalt på nytt i tilpasninger siden den ble utgitt første gang i 1886. Romanen ble så populær at uttrykket "Jekyll og Hyde" har kommet til å bety noen hvis oppførsel endres. basert på situasjonen de er i.

Det ondes natur

"" Jeg tilbøyelig til Kains kjetteri, "pleide han å si sjarmerende." Jeg lot broren min gå til djevelen på sin måte. "

Mr. Gabriel Utterson, kapittel 1

"Det siste tror jeg; for, stakkars gamle Harry Jekyll, hvis jeg noen gang har lest Satans signatur på et ansikt, er det på den til din nye venn."

Mr. Gabriel Utterson, kapittel 2

"Frykten min faller til det samme punktet. Det onde, frykter jeg, grunnlagt - ondskapen kom sikkert - av den forbindelsen. Ja, jeg tror deg; jeg utsetter (for hvilket formål, Gud alene kan fortelle), lurer fortsatt i offerets rom. Vel, la vårt navn være hevn. "

Mr. Gabriel Utterson, kapittel 8

Sitater om frykt

"Det var i ett minutt jeg så ham, men håret sto på hodet på meg som fjerpinner. Hvis det var min herre, hvorfor hadde han en maske i ansiktet?"

Mr. Poole, kapittel 8

"'Å gud!' Jeg skrek, og 'O Gud!' igjen og igjen; for der foran øynene mine - bleke og rystede og halvt besvimte, og famlende foran ham med hendene, som en mann som var gjenopprettet fra døden, sto Henry Jekyll! "

Dr. Lanyon, kapittel 9

Om jekyll og hyde atferd

"Du starter et spørsmål, og det er som å starte en stein. Du sitter stille på toppen av en høyde, og borte går steinen, begynner andre, og for tiden blir det banket på en eller annen blid gammel fugl (den siste du hadde tenkt på). hodet i sin egen bakhage og familien må skifte navn. Nei, sir, jeg gjør det til en regel for meg: jo mer det ser ut som Queer Street, jo mindre spør jeg. "

Mr. Enfield, kapittel 1

"Jeg er smertelig lokalisert, Utterson. Min posisjon er veldig merkelig - veldig merkelig. Det er en av de sakene som ikke kan repareres ved å snakke."

Dr. Jekyll, kapittel 3

"Med hver dag, og fra begge sider av min intelligens, den moralske og den intellektuelle, trakk jeg meg dermed stadig nærmere sannheten, ved hvis delvise oppdagelse jeg er dømt til et så fryktelig forlis: at mennesket ikke virkelig er ett, men virkelig to. "

Dr. Jekyll, kapittel 10

"En dag, Utterson, etter at jeg er død, kan du kanskje komme til å lære det rette og gale av dette. Jeg kan ikke fortelle deg det."

Dr. Lanyon, kapittel 6

På slutter

"Jeg sverger til Gud at jeg aldri vil sette øynene på ham igjen. Jeg binder min ære til deg at jeg er ferdig med ham i denne verden. Det hele tar slutt. Og han vil faktisk ikke ha min hjelp; du vet ikke ham som jeg gjør; han er trygg, han er ganske trygg; merk mine ord, han vil aldri mer bli hørt om. "

Dr. Jekyll, kapittel 5

"Her når jeg legger pennen og forsegler bekjennelsen, slutter jeg livet til den ulykkelige Henry Jekyll."

Dr. Jekyll, kapittel 10